Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ilyen veszélyeket rejt a pénteki hőanomália!

orvosmeteorológia időjárás meteogyógyász orvosmeteo záporok szél

Sokan örülnek a tavaszi időnek, de ez egyre nagyobb veszélyt hordoz magában!

Már teljesen tavaszi, sőt áprilisi időben van részünk ezekben a napokban ez az időjárás azonban nagyon komoly meteogyógyászati veszélyhelyzetet alapoz meg.

Frontérzékenyek hatalmas változás előtt. Komoly veszély a rendkívüli hőanomália – mondja a meteogyógyász

Példátlan hőanomáliában van részünk

Április közepi hőmérsékletek uralkodnak napok óta, ami még részben szombatig kitart. A hétvégén érkező rendkívüli lehűlés olyan kontrasztot fog teremteni, amit nagyon nehezen tud elviselni a frontérzékenyek szervezete. Ezt a hatást tovább fokozza hogy péntek este még egy melegfront is érkezik, fenntartva az utolsó percekig a magas hőmérsékleti értékeket. Ennek a időszaknak is komoly terhelő tényezői jelentkeznek, elsősorban az erős fejfájások és vérnyomás-ingadozások, erősödő gyulladásos folyamatok formájában, erős fáradtságot, gyakoribb rosszulléteket, szédülést és keringési panaszokat kiváltva.

Ezek egyre erősebb formában a péntek késő délutáni óráktól nyugatról kelet felé haladva jelentkeznek. Ez külön is aláhúzza hogy érdemes ezt az utolsó tavaszias napot, a napközben még frontmentes, csendes időszakot kihasználni. Ehhez kedvező feltételeket teremt a kitisztult levegő is. Jobb,ha felkészítjük a szervezetünket a hétvégi drasztikus változásra.

Balesetveszély

Kedvezően alakulnak a közlekedési feltételek, azonban az érkező melegfront vezetési képességeinkre gyakorolt kedvezőtlen hatása a fokozott fáradtság, lassuló reflexek és figyelmetlenség. Vezessünk óvatosan!

Milyen idő lesz?

Pénteken eleinte csak fátyol-, majd vastagabb felhők érkeznek nyugat felől, délután elszórtan kisebb eső is kialakulhat. A délies szél a Dunántúlon élénk lehet. Folytatódik az enyheség: a legmelegebb órákban 8 és 13 C-fok között alakul a hőmérséklet.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Viszket, száraz a bőre? Ez a helyes ápolás téli bőrszárazság ellen

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához