Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ilyen panaszokat hoz a szerdai kettősfront

térdájdalom ízületi fájdalom

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a tavaszias terhelések helyett inkább a tél végihez hasonló panaszt kiváltó okokra kell készülni.

Egyre nehezebben bírja a szervezetünk követni a változásokat, különösen a keleti, délkeleti országrészben, ahol kettősfront hatással és kifejezett téli viszonyokkal találkozhatunk.

A ciklon szeszélyes mozgását érdemes követnie! Miért van ez a sok rosszullét? Nem véletlen! A frontfilmjén magyarázza el a meteogyógyász®!

Fronthatás szerdán

Szerdán is az átlagosnál több fokkal hidegebb időre kell számítani, némi napsütés javíthatja a hangulatot. Országszerte görcsöket tapasztalhat, és a megfázásveszély is fennáll!

A tőlünk keletre örvénylő ciklon kettősfrontja még mindig hatással van a humánmeteorológiai® helyzetre. Reggel kifejezetten hideg lesz, országszerte 5, néhol 0 fok alatti minimumokra számíthatunk. Napközben sem melegszik a kellemes tartományba a levegő, a hűvös idő pedig sok panaszt okozhat!

A kopásos jellegű ízületi panaszok egészen a délutáni órákig fennállhatnak, legerősebben a reggeli órákban jelentkeznek. Az ilyen jellegű tünetekkel élők sajnos tartósabb nehéz időszakot élnek meg. Nyugaton az erős légmozgás hatására fejfájás jelentkezhet, emellett ingerlékenyebbé és türelmetlenebbé is válhat.

A hétvégi erős hidegfront bizonyára igénybe vette a szervezetét, legyengülhetett, így fogékonyabbá vált a kórokozókkal szemben is. Szükség van a vitaminok pótlására, emellett a szabad időt érdemes pihenéssel tölteni.

Ha fokozottan érzékeny, még tapasztalhat görcsöket, ez akár görcsös fejfájás, illetve izomgörcsök formájában is jelentkezhet.

Milyen idő lesz szerdán?

Szerdán számottevő csapadék sehol sem várható, a változó felhőzet mellett többfelé hosszabb időszakokra is kisüt a nap. Az északi szél többfelé élénk, nyugaton, északnyugaton és keleten, északkeleten erős lesz. Hajnalban -7, +1, napközben 5-10 fokot mérhetünk.

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Olvasson tovább!

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Rossz szokások, amelyek növelhetik a szívritmuszavar esélyét

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához