Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ilyen panaszokat hozhat a szerda

orvosmeteorológia, időjárás, front, köd

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint továbbra is a frontmentes, tavaszias idő okozza a problémákat!

Az emberek többsége tapasztalja, hogy az állapotunkat -gyakran rendkívül erősen - befolyásolja az időjárás. Ha már Hippokratész is tudta, akkor miért lehet még ma is kérdés?

Miért mondja az orvosom, hogy ezzel együtt kell élni? Pedig nem kell! Ez az ellentmondást oldja fel mai videójában a meteogyógyász®!

Fronthatás szerdán

Szerdán nem érvényesül fronthatás, és kissé tovább erősödik a felmelegedés, illetve még mindig nagy napi hőingással kell számolni.

Reggel viszont hideg lesz, sokfelé fagyhat is, azaz nagy a napi hőingás, és ez már egyre többeknél okozhat panaszt.

Habár a legerősebb, markáns légköri változásokhoz köthető terhelésektől mentesül a szervezetünk, a már említett nagy napi hőingás azonban többeknél okozhat panaszokat. Ha ön ezt nehezen viseli, akkor legnagyobb eséllyel vérnyomásproblémákat, illetve délelőttönként enyhébb rosszullétet tapasztalhat, a keringési panaszok napokig fennállhatnak. A fokozottan érzékenyeknél pedig migrén és fáradékonyság is jelentkezhet. A migrén az elmúlt egy hetes időszakban most lehet a legerősebb, és délután, este tetőzhet.

Ha fáradtak vagyunk, és nincs elég energiája a szervezetünknek, akkor a mindennapi tevékenységek elvégzése is nehezen megy. Most is erre számíthat, csökken a teljesítőképesség. A gyulladásos tünetei újfent megjelenhetnek, köztük a reumatikus panaszok is gyakoriak lehetnek.

Légszennyezés

Tovább romlik a levegőminőség, több nagyvárosban is egészségtelen a levegő. Érdemes kerülni a forgalmas közlekedési csomópontokat a séták alkalmával!

Milyen idő lesz szerdán?

Szerdán többfelé indulhat párásan, ködösen a nap, ami néhol csak nehezen oszlik majd fel. Napközben azonban túlnyomóan napos időre számíthatunk, keleten és a Dunántúlon lehetnek felhősebb körzetek. Számottevő csapadék ezen a napon sem várható, legfeljebb reggel fordulhat elő kisebb ködszitálás. Gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. Hajnalban -4, 0, napközben 5-10 fokra készülhetünk.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Mikor kell orvoshoz fordulni a köhögéssel?

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához