Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ingadozhat a vérnyomása, fájhat a feje!

orvosmeteorológia, meteorológia, időjárás, időjárás-érzékenység, fejfájás, migrén, frontok

Reggel felléphetnek kopásos ízületi bántalmak, a melegedés idején pedig gyakori lehet a vérnyomás-ingadozás.

Vasárnap frontmentes marad az idő

Az időjárás-érzékenyek számára tartósan nehéz a párás, meleg időszak, a meglévő tünetek intenzitása tovább fokozódhat. Ha ingerlékenységet, alvásproblémákat vagy koncentrálási panaszokat tapasztal, akkor ön is érintett lehet! Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából!

Vasárnap a viszonylag hűvös reggelt követően gyorsan melegszik az idő, sokfelét ismét 30 C-fok feletti hőmérsékleteket mérhetünk.

Nem mindenki bírja!

Ha a melegfrontra fokozottan érzékenyek körébe tartozik, akkor akár migrént, fejfájást is tapasztalhat. Emellett akár alvászavar, napközbeni fáradékonyság és koncentrálási problémák is ronthatják a munkavégző-képességét, várhatóan nagyobb erőfeszítésekre lesz szükség a feladatok megoldása esetén. A napsütés azonban pozitívan hat a teljesítőképességre, ellensúlyozza a panaszokat. A koncentrálóképessége jelentősen romolhat, és emiatt a munkahelyén is romolhat a teljesítőképesség.

Többfelé nagy lesz a napi hőingás, a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőkre nehéz nap vár. Amennyiben az említett csoportba tartozik, akkor próbálja fokozottan kímélni magát, és minden lehetőséget megragadni a pihenésre. A fizikai megterhelést, sportolást is kerülje, a tartós stresszmentesség pedig a következő napokban is ajánlott. A párásabb, fülledtebb tájakon mindezek fokozottabban, intenzívebben jelentkezhetnek!

UV-sugárzás:

A déli órákban az UV-sugárzás eléri az erős fokozatot, tartós napon tartózkodés esetén ajánlott gondoskodni a bőrvédelemről.

Pollenérzéknység, allergia:

A pollenhelyzet kissé romlik. A parlagfűre allergiások tünetei a következő napokban is fennállhatnak, nekik ajánlott kerülni a tejtermékek fogyasztását!

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához