Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ízületi fájdalmat hozhat a vasárnap

ízületi fájdalom, orvosmeteorológia, migrén, fejfájás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint az általános közérzetünket nagyban befolyásolja az éppen aktuális légköri helyzet.

Az időjárás-érzékenyek front-szerű panaszokkal küzdhetnek, pedig reggelre már elvonul a szombati hidegfront. Ha önnél is ízületi fájdalom, gyulladás vagy migrénes fejfájás jelentkezik, ön is érintett lehet.

Nem javul az állapotunk és mégsem gondolunk a nagyon is gyakori frontérzékenységre? Pedig kellene, részletezi mai videójában a meteogyógyász®:

Fronthatás vasárnap

Vasárnap az előző napon átvonult hidegfront mögött gyenge hidegfronti jellegű, majd délután már melegfront-szerű hatás érvényesül. A napos időben javul a közérzet, az erős szél azonban ront a humánmeteorológiai helyzeten.

A front mögött kezdetben még egyre gyengülő hidegfronti hatás érvényesül, ez a nap első felében lesz jellemző, főleg keleten. A frontmentes idő ellenére is növekszik a fejfájás kialakulásának valószínűsége: a nap első felében akkor lehet önnek rosszabb, ha a görcsös fejfájásra hajlamos, majd délután egy kis időre már a migrénesek tünetei erősödhetnek fel. A migrénesek helyzete innentől kezdve tartósabban is rossz lehet, ők még a jövő hét első felében is tapasztalhatnak ilyen jellegű fájdalmakat.

Az ízületesek számára rossz hír, hogy a kopásos eredetű bántalmak mellett a gyulladásos végtagfájdalmak is rendszeresen előjöhetnek.

Szabadtéri tevékenység

Általában több órára kisüt a nap, ez a borongósabb szombat után különösen jótékonyan hat a hangulatra, a közérzetre. A hőmérsékletek is viszonylag magasak, a kinti programoknak kedveznek a feltételek. Ha teheti, tegyen sétát a szabadban, akár már fél óra szabad levegőn való elfoglaltság hatására is feltöltődhet energiával.

Légszennyezés

A légszennyezettség reggel megemelkedhet, különösen a forgalmas közlekedési csomópontokban lehet erre számítani.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához