Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a kánikula és a hidegfront miatt kőkemény szerda vár ránk

vihar, zivatar front

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a hőség igénybevételéhez frontterhelés társul, nagyon megterhelő lesz a szerda szinte mindenkinek!

Kánikula és hidegfront, rossz kombináció a frontérzékenyek számára! A hétfői gyengébb front után a szerda este érkező már erősebb lesz! Dupla terhelés!

Hidegfront és kánikula a Meteo Klinika TV frontfilmjén, a meteogyógyász® magyarázatával!

Fronthatás szerdán

Szerdán a nap második felében hidegfront érkezik, előtte azonban keleten még marad a nagy meleg, ott a hőség csak kissé mérséklődik. A tartós hőterhelést most egy másik markáns hatás váltja fel, a szívbetegek rendkívül veszélyeztetettek!

Tehát keleten, illetve délen még folytatódik a megterhelő hőhullám, ami már akkor is nagy igénybevételt jelent önre is, ha alapvetően egészséges szervezettel rendelkezik. Máshol a nyári meleg mellett a magas páratartalom, a fülledtség is terhel, szórványosan záporok, zivatarok is kialakulhatnak.

Az idősek, szívbetegek és légzőszervi megbetegedésekben szenvedők panaszai tovább fokozódhatnak. Feltétlen készüljön erre, és még mindig kerülje el a megerőltetéseket! A zivatarok idején az asztmások állapota romlik, amennyiben ön is az érintett csoportba tartozik, akkor vihar idején tartózkodjon zárt helyen és pihenjen le!

A front nyomában hidegfront jellegű tünetek jelentkeznek, sőt, lesz ahol a hőterhelés és a frontterhelés közvetlenül egymás után, vagy akár egy időben érvényesül. A megterhelő hőség 5 napja tart, ami extrém megterhelést jelentett még az egészségesekre nézve is, ez az intenzív változás pedig legalább ilyen megterhelő mindenki számára.

A vérnyomás-ingadozás, keringési problémák mellett erős fejfájás, izom- és hasi görcsök léphetnek fel, növekszik az infarktusveszély is. Mindenkinek ajánlott a sok pihenés és a nyugalom, a kimerült szervezetet érő hatások intenzívebben jelentkeznek.

Szabadtéri tevékenységek

A front előtt továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye is, nagyon fontos, hogy mindig legyen önnél elegendő mennyiségű folyadék, a tűző napot pedig kerülje el, akár életveszélyes is lehet a szabadban tartózkodás! Vigyen esernyőt, illetve akár hevesebb viharok is lehetnek, emiatt próbája a napot olyan helyen tölteni, ahol a vihar elől zárt térbe tud húzódni.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ezért van veszélyben az, akinek alacsony a vérnyomása

EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#vérnyomás

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához