Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: sokan szenvednek a visszatérő kánikulától szombaton

időjárás, fronthatás, fáradtság, vérnyomás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a frontmentes szombatot egy megterhelőbb nap váltja majd, a tünetek is különbözőek lesznek!

A nagy lehűlés után ismét eléri a 30 fokot a hőmérséklet az ország nagy részén!

Kánikula, fejfájás! Frontérzékenyeket figyelmeztet a meteogyógyász® a Meteo Klinika TV-n!

Fronthatás szombaton

Szombaton nem érkezik légköri front, azonban a melegfronti tünetek és vérnyomáspanaszok is jelentkezhetnek. Ha ön is a melegfrontra fokozottan érzékenyek körébe tartozik, akkor akár kisebb migrént, fejfájást is tapasztalhat, ami estére ugyan elmúlik, de egy közeledő fronthoz köthetően már görcsös tünetek is felléphetnek, ez pedig nem feltétlenül kedvez a pihentető alvásnak. Emellett akár alvászavar, napközbeni fáradékonyság és koncentrálási problémák is ronthatják a munkavégző-képességét. A napsütés azonban pozitívan hat a teljesítőképességre, ellensúlyozza a panaszokat.

Helyenként kifejezetten hűvös lesz a hajnal, ezeken a területeken pedig a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élőknek felerősödhetnek a panaszaik. Napközben aztán gyorsan szűnnek a tünetek, gyors melegedés várható. Ezzel együtt viszont a vérnyomás- és keringési panaszok fokozódhatnak kissé, ezért amennyiben érintett, akkor ebben az időszakban lehetőleg próbálja kerülni a nagyobb megerőltetéseket. A migrénhajlam erősödése hirtelen történik, ezért akár egyik percről a másikra is megfájdulhat a feje, erre feltétlenül számítson!

Pollenhelyzet

Az allergiahelyzet tovább romlik, és egyre többfelé már tüneteket okozó mennyiségben lesz jelen a sokaknak problémát okozó parlagfű virágpora is. Ezen kívül továbbra is a csalánfélék, és helyenként még a pázsitfűfélék okozhatják a legtöbb panaszt, ezért amennyiben ezekre allergiás, akkor orrfolyást, tüsszögést tapasztalhat, illetve a szeme is viszkethet, könnyezhet. Az említett növényekre allergiásoknak javasolt kerülni a gazos, elhanyagolt területeket, illetve a mezőket, réteket is.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Lábfájdalom: ilyen, ha nem a cipője, hanem a gerince okozza

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#lábfájdalom

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához