Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: megtépázza a lelkünket a csütörtöki idő

orvosmeteorológia, fáradékonyság, ingerlékenység, front

Nehéz csütörtök elé nézünk.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint erősödik a terhelés, a tartós kettősfronti hatás még az eddigieknél is intenzívebben lép fel!

Az időjárás-érzékenyek számára rendkívül kimerítően hat a folyamatos fronttevékenység, folyamatosan romolhat az állapotuk. Ha önnek is koncentrálási problémái, hangulatingadozásai, fejfájása van, vagy keringési panaszokat tapasztal, ön is érintett lehet! Jobb nem is tudni mi vár ránk! De mégis kell!

Sőt, most kell csak igazán szembenézni - mondja a meteogyógyász®!

Fronthatás csütörtökön

Csütörtökön kettősfronti hatásra számíthatunk, sokfelé csapadékos idő ront a közérzeten. Többen keringési problémákat is tapasztalhatnak, mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyeknél jelentkezhet fejfájás és általános rossz közérzet, amit a többfelé megélénkülő szél is fokozhat. Egész nap borongós marad az idő, esőre, a Dunántúlon helyenként hóra is számítani kell. A panaszok este sem mérséklődnek számottevően!

A nyirkos időben gyakoriak lehetnek az ízületi panaszok is. Az ízületeseknek napközben is ajánlott többször kíméletesen átmozgatni a sajgó testrészeket. A fényszegény, csapadékos idő lehangolhatja, rosszkedvet okozhat. Romolhat a szívbetegek állapota (ők most kiemelten veszélyeztetettek!), és egyre többen tapasztalhatnak vérnyomás-ingadozást és keringési panaszokat is.

Az élénk légmozgás ingerlékenységet, nyugtalanságot is kiválthat, a hosszú ideje tartó megterhelő időszak pedig már az egészséges idegrendszert is kimeríthette. Próbáljon nyugalmas körülményeket teremteni maga körül, és mindenféle stresszhelyzetet, megterhelő tevékenységet kerülni.

Milyen idő lesz csütörtökön?

Csütörtök reggel sokfelé ébredhetünk csapadékos időre, elsősorban esőre, záporokra számíthatunk, de északon és a Dunántúlon havas eső, havazás is kialakulhat. Délelőtt még sokfelé várhatő csapadék, nyugaton és északon hó, a Tiszántúlon eső, záporok formájában, mely egyre inkább az északi területekre fog korlátozódni. Délen és keleten délután a nap is előbukkanhat, de alapvetően sok felhő lesz felettünk. Az északnyugatira forduló szelet többfelé élénk, a Dunántúl északi felén erős lökések kísérhetik. Lehűlés kezdődik, délután már csak 2-9 fokra számíthatunk.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ingadozó vérnyomás: erre a 7 tünetre érdemes odafigyelnie

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához