Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: elmegy a kedve, ha vár a keddre

orvosmeteorológia meteogyógyász időjárás fronthatás ma

Ekkortól érkezik a hőhullám - bekövetkezik a migrénesek rémálma.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint még két napig a meleg határozza meg az élettani helyzetet, addig még erősödhetnek is a tünetek!

Magas csúcshőmérsékletekkel erősödik a hőhullám, de a következményei már nem a megszokottak. Hőhullám és fejfájás, napok óta nyárias a kánikula: az őszies hőhullám hatásait főleg a fejfájósok szenvedik meg.

A meteogyógyász® itt elmondja, hogy mi ennek az oka!

Kedden nem érkezik légköri front, azonban gyenge melegfronti tünetek, illetve ízületi panaszok is jelentkezhetnek. Ha a melegfrontra fokozottan érzékenyek körébe tartozik, akkor akár migrént, fejfájást is tapasztalhat. Ebben az esetben arra is számítani kell, hogy szerdán akár még ennél is erősebb lehet a fejfájása, különösen ha délen, délkeleten él. Emellett akár alvászavar, napközbeni fáradékonyság és koncentrálási problémák is ronthatják a munkavégző-képességét, az várhatóan nagyobb erőfeszítésekre lesz szükség a feladatok megoldása idején.

Többfelé nagy lesz a napi hőingás, a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőkre nehéz nap vár. Amennyiben az említett csoportba tartozik, akkor próbálja fokozottan kímélni magát, és minden lehetőséget megragadni a pihenésre. A fizikai megterhelést, sportolást is kerülje.

Szabadtéri programok

A hűvös reggelen nagy lesz a megfázásveszély, a gyors melegedés után viszont kora nyárias hőmérsékletekre van kilátás. Éppen ezért a réteges öltözet elengedhetetlen, jól variálható ruhadarabokra lesz szüksége, mert délután már valódi kánikulában lesz részünk. Fontos, hogy napnyugta után rohamosan kezd majd hűlni a levegő, gondoljon erre, ha még sötétedés után is kint tölti az idejét.

Balesetveszély

A közlekedésben veszélyes időjárási jelenségre nem kell készülni, viszont (különösen napfelkeltekor és alkonyatkor) a napsütés zavaró lehet.

Időjárás kedden

Kedden sok napsütésre, száraz időre van kilátás, de már megjelennek a felhők hazánk felett. Helyenként élénk lehet a délies szél. Hiába írunk szeptembert, maradnak a nyárias csúcshőmérsékletek, délután 28-33 fok várható.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Fejfájással indul a nap? Ez a tünet elárulja, ha migrén lesz belőle

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához