Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia vasárnap: a nyárias tünetek már a kanyarban vannak

orvosmeteorológia meteorológia fronthatás időjárásérzékenység

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a nyárias tünetek napról napra erősödnek, érdemes még most készülni!

Szinte mindenki tapasztalja, hogy megváltozott az időjárás, és egyáltalán nem jó irányba! Nagyon sok ember szervezete egyre kevésbé tudja ezt tolerálni, és egyre gyakrabban jelentkeznek súlyosbodó panaszai - ebből tudhatja hogy frontérzékeny.

A Meteo Klinika segít a felismerésében, ezt magyarázza el a meteogyógyász®!

Vasárnap sem érkezik front a térségünkbe, a nyugodt időben tovább pihenhet a szervezetünk. Az allergiásoknak azonban nem kedvez a helyzet, továbbra is magas a fűfélék és a csalán koncentrációja.

Alapvetően kellemes nyári időre számíthatunk, érdemes minél több időt a szabad levegőn tölteni. A nyaralás alatt aktív pihenést, túrázást, és akár városnézést is választhat, a kedvező humánmeteorológiai helyzet miatt markáns hatások általában nem érik a szervezetét.

Arra azonban készüljön fel, hogy délután pár fokkal a mért értékek felett alakulhat az érzett hőmérséklete, szükség lehet hűsítőre. Próbáljon hűvös helyre húzódni, és arra is ügyeljen, hogy mindig vigyen magával elegendő folyadékot!

Ha fokozottan érzékeny a melegedésre, akkor enyhébb fejfájást, migrént tapasztalhat, illetve koncentrálási problémák is felléphetnek. A figyelmetlenség a mindennapi tevékenységekben is hátráltathatja. Jó hír, hogy keleten is javul a helyzet, itt is mérséklődnek az alvásproblémák, helyette viszont a migrénhajlam növekedésével lehet számolni itt is!

Időjárás előrejelzés

Vasárnap országszerte többórás napsütésre számíthatunk, de a keleti, északkeleti tájak felett eleinte több felhő lehet az égen. Egy-egy átmeneti zápor, esetleg zivatar csupán néhol északon, északkeleten fordulhat elő a délutáni, kora esti órákban. Az ország középső harmadán többfelé élénk lehet az északnyugati szél. Délutánra már 27 és 31 C-fok közé melegedhet a levegő.

UV-sugárzás

A tűző nap kerülendő, 10 és 16 óra között az UV-sugárzás érzéke eléri nagyon erős fokozatot. Magas faktorszámú készítményekkel óvja bőre épségét: a tűző napon akár 15-20 perc alatt is komoly bőrégést szerezhet, a vízpartokon pedig megsokszorozódik a sugárzásdózis.

A napszúrás elkerülése érdekében viseljen könnyű, világos színű fejfedőt, a ruházata is természetes anyagból készüljön!

Pollenallergia: pázsitfűfélék és csalánfélék

Magas a pollenterhelés a következő napokban, a pázsitfűfélék mellett már a lágyszárú kora nyári allergének virágpora, illetve még az átmeneti időszak fásszárú növényeinek pollenje is okozhat tüneteket. A pázsitfűfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országszerte a közepes-magas, a csalánféléké a magas tartományban alakul.

Helyenként közepes szintet érhet el a hárs, a bálványfa és a fenyőfélék virágporának mennyisége.

Az útifű és a lórom még alacsony koncentrációban van jelen a levegőben, de a következő napokban egyre többfelé elérheti a tüneteket okozó közepes szintet.

A kültéri allergén gombák spóraszáma általában közepes-magas szinten lehet jelen.

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Nem tudok aludni: ez már alvászavar?

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#Alvászavar

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához