Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: legyen erős, mert a rosszullétek nem tágítanak csütörtökön sem!

orvosmeteorológia meteorológia fronthatás ma időjárás meteogyógyász

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint nagyon változékonyan alakul a csütörtöki humánmeteorológiai helyzet!

Egyelőre nem tipikusan a nyári kánikulához köthetőek a panaszok, most még a változékonyság a legtöbb tünet kiváltója.

Mit okoz a nyári fülledtség? Részleteket mond a meteogyógyász® a Meteo Klinika Tv új videójában!

Csütörtökön is változékonyság uralja az időjárást

Nem érkezik időjárási front, ennek ellenére kettősfronti, kettősfronthoz hasonló tünetek jelentkezhetnek. A hétvégétől hőség várható, ami újabb megterhelést jelent. A kettősfront jellegű hatások intenzívebben a Dunától keletebbre fekvő területeken érvényesülnek. Ott általános lehet a fejfájás, a rossz közérzet, valamint alvászavarok is jelentkezhetnek. Ebben az esetben célszerű kerülnie a fizikailag és szellemileg megerőltető tevékenységeket, az előző napok hasonló humánmeteorológiai helyzetében is kimerült a szervezete.

A szív- és keringési rendszer betegségeivel küzdőknek is nehéz ez az időszak: ha az érintettek közé tartozik, akkor vérnyomás-ingadozást, szédülést, rosszullétet tapasztalhat, ebben az esetben a szabad idejében pihenés javasolt.

A csapadékos részeken és időszakokban felerősödhetnek az ízületi fájdalmak, legyen szó akár kopásos, akár gyulladásos bántalmakról. Sokfelé fülledtség is rontja a komfortérzetet, a légzési nehézségekkel küzdőknek nem tanácsos hosszabb időt a szabadban tölteni. A zivatarok idején az asztmások állapota romolhat, ezért tartózkodjanak zárt térben a vihar elvonulásáig! Ha délen él, akkor a koncentrálási problémák felerősödésével is érdemes számolnia.

Most még felfrissülést hoznak a hajnalok, érdemes tehát éjszaka és kora reggel jól átszellőztetnie a lakást, még a hétvégén beköszönő meleg előtt.

Pollenallergia: parlagfű és csalánfélék

Az allergiásoknak rossz hír, hogy tovább emelkedik a levegő pollenkoncentrációja. A parlagfű többeknél okozhat akár intenzív panaszokat is, a szabadban való sportolás, futás pedig fokozhatja a tüneteket. Segíthet, ha gyakrabban mos hajat, a szellőztetést pedig a korareggeli vagy az esti órákra időzítse! Orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést tapasztalhat, a panaszok a délutáni órákban jelentkezhetnek legerősebben.

A parlagfű pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja magas-nagyon magas szintet érhet el, emiatt erősebb tünetek is jelentkezhetnek a parlagfűre allergiások körében. A csalánfélék pollenjei magas szinten vannak jelen a levegőben. Alacsony-közepes, helyenként magas szintet érhet el az üröm és a kenderfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja.Az útifű és a libatopfélék pollenjei alacsony, esetenként közepes szinten lehetnek jelen. A kültéri allergén gombák spóraszáma közepes-magas szintet érhet el.

Csütörtöki időjárás

Csütörtökön is napos-gomolyfelhős időre számíthatunk, elszórtan zápor, zivatar ezen a napon is előfordulhat. A szél csak zivatarok környezetében támadhat fel. Hajnalban 14-21 fok várható, nyugaton helyenként pára-, ködfoltok is kialakulhatnak. A legmelegebb órákban 27 és 32 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ennek az édesanyának a levelére büszkék most a mentők

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához