Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: készüljön, ilyen tünetek rondítanak bele a csütörtökbe

orvosmeteorológia meteorológia időjárás fronthatás ma csütörtök

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint már a szerda estétől átvonuló hidegfront miatt sokan tapasztalhatnak tüneteket.

Nem hazudtolja meg magát az időjárás, mégis jut front erre a hétre is. Szerda este északnyugaton már érződik, csütörtökre az egész országban érvényesül az átvonuló gyenge hidegfront hatása, csak csütörtök délutántól javul a helyzet.

Újra hidegfront! És még egy nagyon fontos információ, de most ez csak frontérzékenyeknek, egyenesen a meteogyógyásztól

A front miatt ingadozhat a vérnyomás, megszaporodnak a görcsös panaszok, és a magasban zajló folyamatok több tünetet is előhozhatnak. Ilyen lehet például a fáradékonyság, a dekoncentráltság és a tompaság, ami akár egész nap felléphet. Ha az érintett csoportba tartozik, akkor önnél is felerősödhetnek a gyulladásos panaszok, illetve egyre inkább növekszik a migrénhajlam is! Ha migrénes, akkor most lehetőleg kerülje a kávé és a csokoládé fogyasztását, mert egyre erősebb tünetekre készüljön.

Emellett haspuffadás és egyéb emésztési panaszok is felléphetnek, a puffasztó zöldségek, hüvelyesek nem javasoltak ebben az időszakban. A hideg reggelen a kopásos ízületi bántalmak felerősödhetnek, emellett a nagy napi hőingás a vérnyomáspanaszokkal élőknél okozhat kellemetlen tüneteket.

Szabadtéri tevékenység

Nem lesz strandidő! Ha más kültéri programokat választ, ügyeljen arra, hogy reggel meglehetősen hűvös lesz: a megfázás elkerülése érdekében öltözzön vastagabban, rétegesen, gondolva arra, hogy például egy túrán tudjon majd a kimelegedéshez alkalmazkodni.

Pollenek, allergia

Átmeneti csökkenés után ismét emelkedni fog a levegő virágportartalma. A parlagfű okozhatja a legtöbb tünetet.

Csütörtöki időjárás

Csütörtökön a túlnyomóan napos, gomolyfelhős idő mellett főként keleti-északkeleti országrészben és nyugaton, délnyugaton fordulhatnak elő elszórtan záporok, néhol zivatar is. Az északi-északnyugati szél a Dunántúlon többfelé megélénkül, zivatarok környezetében viszont erős széllökések is lehetnek. Hajnalban 9-17, délután 22-28 fok között alakul a hőmérséklet. Reggelre északon, északnyugaton pára, köd képződhet.

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Félelmetes, gyönyörű képsorokat lőtt egy szegedi fotós a viharos égboltról - de igaziak?

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához