Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ennyire kíméletlen, forró terhelést hoz a vasárnap

orvosmeteorológia, meteorológia, időjárás, frontok, fronthatás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint jól tesszük, ha felkészülünk a közeledő hullámra!

A magyarországi helyzet sem kedvezőbb. Brutális dolgokat produkál a megváltozó időjárás. Globális szinten is példátlan problémák jelentkeznek.

A legforróbb nap! Brutális kilátások, főleg frontérzékenyeknek a Meteo Klinika TV videójában! Vegye komolyan a meteogyógyász® figyelmeztetését

Egy újabb hőhullám küszöbére érkeztünk

Már vasárnap is meghaladja a hőmérséklet az ország nagy részén a 30 fokot, de a következő napokban ez még tovább fog fokozódni.

A fokozódó hőterhelés hatására a keringési rendszerünk is fokozott terhelés alá kerül az ingadozó vérnyomás és a szívpanaszok gyakoribb jelentkezésére kell számítanunk. Fokozottan figyeljünk környezetünkre, főleg idősebb hozzátartozóinkra, mert ők fokozottan veszélyeztetettek lehetnek.

A melegben romlik az alvásminőség, másnap fáradtan ébredünk, ami tovább rontja a szervezetünk teherbíró képességét. Akiknek fejfájás, rosszullétek terhelik tovább a szervezetét ők különösen kritikus helyzetbe kerülhetnek néhány nap alatt.

Fontos hogy a szervezetünk hőegyensúlyát segítsük megőrizni olyan módon is, hogy többet tartózkodunk légkondicionált vagy egyéb hűvös helyen és hideg zuhanyzással is segítjük, legalább átmenetileg, a szervezetünk hűtését. Igyekezzünk minél inkább megőrizni a lakások talán még meglévő hűvösségét, kerüljük a fizikális és az erősebb mentális terheléseket is, a stresszes helyzeteket és a megterhelő programokat.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Fejfájás és nehézlégzés: betegség, vagy csak a hőség okozza? A kardiológus válaszol

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához