Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ne lepődjön meg, ha migrénnel, fejfájással indul a hétfő

orvosmeteorológia, front, fejfájás, ingerlékenység

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint tartósan kell melegfront jellegű légköri helyzetre, így az ehhez kapcsolódó tünetekre készülni.

Az időjárás-érzékenyek most a melegfrontihoz hasonló tüneteket vehetnek észre magukon, ezek több napig is jellemzőek lehetnek. Ha önnél is migrén lép fel, gyakori fáradtsággal vagy koncentrálási problémákkal küzd, ön is érintett lehet.

Fokozottan veszélyes az óraállítgatás a frontérzékenyekre! Mit tehetünk ellene, erről beszél mai videójában a meteogyógyász®:

Fronthatás hétfőn

Hétfőn napközben folytatódik a melegedés, mely többeknél okozhat erős panaszokat. Az igénybevételt tetőzi, hogy sokfelé erős lesz a szél is! A reumatikus és a keringési panaszok országszerte jellemzőek lehetnek.

Sokan tapasztalhatnak fejfájást, migrént, fokozódhatnak a gyulladásos panaszok. Amennyiben vérnyomásproblémákkal él, akkor vérnyomás-ingadozás, rosszullét is jelentkezhet. Azt is észreveheti, hogy csökken a teljesítőképessége, koncentrálási problémák léphetnek fel.

Az erős szél miatt idegi feszültség is felléphet, türelmetlenebb, ingerlékenyebb lehet a megszokottnál. Aki hajlamos rá, annál alvásproblémák is felléphetnek - ebben az esetben próbáljon nyugodt körülményeket teremteni maga körül elalvás előtt, és már ne végezzen megerőltető tevékenységeket!

Szabadtéri tevékenység

Általában több órára kisüt a nap, ez jótékonyan hat a hangulatra, a közérzetre. A hőmérsékletek is viszonylag magasak, a kinti programoknak kedveznek a feltételek. Elvétve előfordulhat zápor, a biztonság kedvéért érdemes egy esernyőt kéznél tartani.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához