Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: nem csoda, ha egész kedden feszült, ideges lesz

stressz

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a tartósan nyirkos novemberi időszak, illetve az egyre rövidebb nappalok tartós tüneteket válthatnak ki a fokozottan érzékenyek körében.

Az időjárás-érzékenyek a jelenlegi humánmeteorológiai helyzetben tartós stresszel, alvásproblémákkal is küzdhetnek! Ha ön is ingerlékenyebb, nyugtalanabb az átlagosan megszokottnál, ön is érintett lehet. Az időjárás- és stressz-érzékenysége teljesen tönkreteheti munkaképességét, életminőségét! Nézze meg a meteogyógyász® mai videójában:

Kedden fronthatás ugyan nem terheli szervezetünket, de az országnak csak egy részén lesz ideális az idő lesz a szabadtéri programokra. Sokfelé tartósabban nyirkosság ronthatja a komfortérzetet. A ködfoltok többfelé makacsnak bizonyulhatnak, lesznek olyan részek, ahol egész nap nem fog kisütni a nap. Főleg a magasabban fekvő tájakon és a szelesebb északnyugaton lesz jobb az idő, ott 15 fok fölé melegszik a levegő.

Ha olyan területen él, ahol kisüt a nap, akkor érdemes minél több időt a szabad levegőn töltenie, nagyon jót tesz a közérzetének a kellemes napsütés. Ha fokozottan érzékeny a magasban zajló légköri változásokra, akkor ingerlékenységet, nyugtalanságot, illetve fejfájást is tapasztalhat, a gyerekek pedig nyugtalanabbak lehetnek a megszokottnál.

A főként a reggeli órákban, de foltokban a napközben is jelentkező nyirkosság jelentősen ronthatja a komfortérzetét. Amennyiben ízületi bántalmakkal él, akkor a panaszai fokozódására számíthat, ezért érdemes a napot a végtagok kímélő, tehermentes átmozgatásával kezdenie. A tartósan ködös területeken lehangoltság, rosszkedv is felléphet, próbálja tudatosan elkerülni a stresszes helyzeteket, és például szín- és fényterápiát is alkalmazhat az állapota javítása érdekében.

Légszennyezettség:

A légszennyezettség a kevésbé szeles városok forgalmasabb csomópontjaiban többfelé, akár tartósan is megemelkedhet, főként a szállópor koncentrációjában várható növekedés.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához