Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: nem csoda, ha rosszul érzi magát szombaton

fejfájás, émelygés

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a folyamatos terhelés hatására egyre jobban kimerülhet a szervezet.

Az időjárás-érzékenyek folyamatos igénybevételnek vannak kitéve, a magaslégkörben zajló változások intenzív tüneteket is okozhatnak. Ha ön is kimerült, sokat fája a feje, gyakran álmos vagy lehangolt, ön is érintett lehet!

Közeleg a tél mélypontja! Mit hoz most? Nézze meg mit mond a meteogyógyász®!

Fronthatás szombaton

Szombaton reggel többen ébredhetnek ízületi panaszokkal, melyek közül a keleten élőknél a kopásos, a Dunántúl nyugati felén a gyulladásos jellegű bántalmakkal élők fájdalmai erősödhetnek fel. A napok óta tartó, humánmeteorológiailag® megterhelő időszak hatására egyre fáradtabbnak érezheti magát, szervezetünk fokozatosan kimerül, ezért szükséges a vitaminok rendszeres pótlása. Északkeleten egyes részeken napok óta tart a borongós idő, és a szürkeség hatására kedvetlenné, lehangolttá válhat, a rosszkedv és a fényhiány együttesen pedig gyengítheti az ellenálló-képességet is. Egyre aluszékonyabb, feszültebb lehet, ezért alkalmanként érdemes lepihenni egy kis időre, ha a körülmények ezt megengedik.

A migrénesek országszerte nehezebb időszakot élnek át, ez most sem csökken, emellett a gyulladásos tünetek szintén megszaporodhatnak.

Szabadtéri tevékenységek

Északkeleten hűvösebb lesz, jobban fel kell öltözni, máshol kellemesebben alakul a hőérzet, a napsütés is javítja az érzett hőmérsékletet. Reggel gyenge fagyok előfordulhatnak, szükség lehet a sapkára és a kesztyűre!

Időjárás szombaton

Szombat hajnalra, reggelre főként a Dunántúlon és északon többfelé pára, sűrű köd képződhet. Eleinte néhol északkeleten eshet kevés csapadék, napközben a legtöbb helyen hosszabb időre kisüthet a nap, de elsősorban a Dunántúlon és északkeleten előfordulhatnak tartósan párás, ködös körzetek is, itt kisebb szitálás továbbra is kialakulhat. A gyenge, mérsékelt szélben kora délután 5-12 fokra van kilátás.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához