Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: nem lesz valami kellemes a vasárnap!

hidegfront , orvosmeteorológia, meteorológia, hidegfront, frontérzékenység, fejfájás, migrén

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint csak nehezen nyugszik meg a légkör, és még mindig sokaknál felléphetnek különféle tünetek.

Az időjárás-érzékenyek körében fokozódó panszokat lehet tapasztalni, a fejfájás pedig már napok óta intenzív lehet. Ha ön hosszan tartó rosszulléteket, kimerültséget tapasztal, ön is érintett lehet! Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából!

Vasárnap napközben újabb front nem érkezik, de az erős, sőt, helyenként viharos széllel tovább tart a hideg levegő beáramlása. Változóan felhős lesz az ég, ennek következtében a napsütés csak kissé javítja a hőérzetet.

A napról napra hidegebb idő sok panaszt okozhat!

Amennyiben fokozottan érzékeny, akkor eleinte még hidegfront jellegű hatást tapasztalhat a front mögött érkező hideg levegő hatására, és még több napig ez fogja meghatározni a humánmeteorológiai® helyzetet. Sőt, a jelentkező tünetek várhatóan fokozódnak. A hideg reggelen többeknél kopásos jellegű ízületi bántalmak léphetnek fel, melyek a szélvédett tájakon még erőteljesebben jelentkezhetnek.

A görcsös fejfájás még mindig felléphet sokaknál, ami az egész nap hangulatára rányomhatja a bélyegét. A szeles vidékeken ez a tünet fokozottabban jelentkezhet, emellett arrafelé ingerlékenyebb, nyugtalanabb is lehet, a gyerekek viselkedése is rossz irányba változhat.

Az előző napon tapasztalt erőteljes fronttevékenység bizonyára igénybe vette a szervezetét, legyengülhetett, így fogékonyabbá válhatott a kórokozókkal szemben is. Növelje a vitaminbevitelt, az étrendjébe is igyekezzen beépíteni az ezt tartalmazó ételeket.

Szabadtéri programok

Nagymértékben növekszik a megfázás veszélye is: szükség van a vastag kabátra, a gyerekeknél és a fázósabbaknál a sapkára is! Már napközben is az átlag alatt marad a hőmérséklet, a hőérzeten pedig a többfelé élénk, erős szél is ront.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: EgészségKalauz/Meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához