Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: pocsék tüneteket okozhat a hétfői kettősfront

orvosmeteorológia, kettősfront, migrén, fejfájás

Hétfőn országszerte kettősfronti tünetek jelentkezhetnek.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a most tapasztalt különféle panaszok akár napokig előjöhetnek, közben pedig fokozatosan gyengül az immunrendszer.

Az időjárás-érzékenyek számára kifejezetten kedvezőtlen időszak veszi kezdetét, minden napra jut valamilyen megterhelő hatás. Ha álmatlanságot, rossz alvásminőséget, emellett fáradtságot vagy erős fejfájást tapasztal, akkor ön is érintett lehet.

Nézze meg a meteogyógyász® mai videós tanácsait a kettősfrontok összetett hatásáról és szakszerű kezeléséről:

Fronthatás hétfőn

Hétfőn országszerte kettősfronti tünetek jelentkezhetnek. Sokan lehetnek lehangoltak, kedvetlenek, gyakori panasz lesz a fejfájás és a vérnyomás-ingadozás. Estére pedig tovább fokozódhatnak a panaszai akár a hideg-, akár a melegfrontra érzékeny. Sok lesz felettünk a felhő, ez nem tesz jót a hangulatnak sem.

Nagy eséllyel jelentkezhet fejfájás, migrén, és az éjjel tapasztalt esetleges álmatlanság is rányomhatja bélyegét a hangulatára. Türelmetlenséget, ingerlékenységet tapasztalhat, különösen a déli, délnyugtai megyékben. A kedvetlenség, illetve a lehangoltság azonban még akkor is előfordulhat önnél, ha nem tartozik a kifejezetten a frontokra érzékenyek csoportjába. A vérnyomása szintén ingadozhat, a keringési panaszok pedig egészen a hét végéig fennállhatnak!

Nyugaton, délnyugaton emellett a migrénhajlam is fokozott lesz, illetve arrafelé a koncentrálási problémák és a figyelmetlenség is gyakori tünet lehet.

Napközben fogyasszon sok folyadékot, lehetőleg tiszta víz formájában. Próbáljon többet pihenni, hiszen még csak most kezdődik a hét, és ezután is megterhelő lesz a helyzet, amire jó, ha idejében felkészül!

Szabadtéri tevékenység

A szabadban ingadozó hőérzetre és komfortérzetre készüljön, a szél és a csapadék is befolyásolja az érzett hőmérsékletet. Mindig vigyen magával az esernyőt, illetve egy szélálló kabát is jól jön. Délután 20 Celsius-fok körül lesz a hőmérséklet, és a hajnalok is enyhülnek, már nem lesz olyan hideg.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához