Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: szerdán a reumásoknak és a migréneseknek nem lesz jó napja

migrén, fejfájás, frontérzékenység, front

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a tavaszias idő okozza az egyre erősebb és gyakori panaszokat is!

Ez a rendkívüli tél nagyon sok embernél hozta ki vagy súlyosbított a frontérzékenységet. Keresik a megoldást, de gyakran kerülnek tévútra, ami nagyon nagy baj az egészségük szempontjából! Ne adja fel, ha frontérzékeny! Ezeket fontos tudnia, nézze meg saját érdekében, mit mond a meteogyógyász®!

Szerdán nem érkezik front, reggel pedig lesznek ködös és napos tájak is. A magasban lévő egyre melegedő levegő és a napközbeni tavaszias idő a fokozottan érzékenyeknél melegfront jellegű hatásokat válthat ki. A hajnali ködfoltok helyenként csak nehezen szűnnek meg, és rétegfelhőzet is lehet belőlük, de délutánra a fátyolfelhők mellett szinte mindenhol napsütéses időben bízhatunk.

A köd és a nagy napi hőingás sokak napját megnehezítheti!

A nyirkos időben a kopásos ízületi panaszokkal élők akár intenzívebb végtagfájdalmakat is tapasztalhatnak. Ha ön is ezt tapasztalja, akkor egy kímélő reggeli torna átmenetileg enyhíthet a panaszain, de a tünetek napról napra újra előjöhetnek. Emellett a reumásokra is nehezebb időszak vár, illetve egyéb gyulladások is fokozódhatnak.

Amennyiben fokozottan érzékeny a melegedésre, akkor a napos, melegebb tájakon enyhébb vérnyomás-ingadozás jelentkezhet önnél - erre főleg a délelőtti órákban számítson. Emellett kissé fáradékonyabb is lehet a szokásosnál, alacsonyabb munkavégző-képességre, koncentrálási problémákra számítson. Fokozódik a migrénhajlam, ezek a tünetek a következő napokban szintén tartóssá válhatnak.

Szabadtéri:

Töltsön minél több időt a szabad levegőn, de reggel kissé hűvös lesz, köd is előfordulhat, ez pedig csökkenti a hő- és komfortérzetet. A napsütés hatására feltöltődhet energiával, tavaszias hangulat lesz az időnek.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához