Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: szombaton a fronttól nem csak a feje fájhat

orvosmeteorológia, köd, időjárás, fejfájás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint az idei tél legmegterhelőbb időszaka köszönt ránk!

Sokan már a tél végében reménykedtek! Helyette olyan durva időjárásromlás érkezik, ami az időjárás-érzékenyekre fokozottan veszélyes. Drasztikus terhelésre készüljön! Időben figyelmeztet mai videójában a meteogyógyász®!

Fronthatás szombaton

Szombatra virradóan egy erős hidegfront éri el térségünket, ezzel összefüggésben egyre többfelé jelentkeznek a humánmeteorológiai® helyzet markáns változása miatt érezhető panaszok. Éjjel a felhős időben többfelé lehet vegyes halmazállapotú csapadék, majd napközben már hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél viharossá fokozódik, és ez sok panaszt felerősít!

A fronthoz köthetően görcsös eredetű fejfájás, illetve akár erős migrén léphet fel, melyet megerősödő, helyenként viharos lökésekkel kísért szél is fokozhat. Mindemellett izomgörcsök, hasi panaszok jelentkezhetnek, többen ingerültek, feszültek lehetnek. A keringési rendszer panaszaival élőknél, a vérnyomásproblémával küzdőknél rosszullét jelentkezhet, és a szívbetegek panaszai is erősödhetnek. A görcsös bántalmak felerősödésével összefüggésben egyes kismamáknál esetleg nagyobb fájdalmak is jelentkezhetnek.

Az elmúlt napokban egymást értéke a frontok, még az egészséges szervezet is kimerült. Éppen ezért nagyon fontos, hogy minden szabad percet pihenéssel töltsön, próbáljon nyugodt, stresszmentes környezetet teremteni maga körül!

Szabadtéri tevékenységek

A megerősödő szél jelentősen ront a hőérzeten, reggel a csapadékos területeken pedig mindez tovább erősödik. A szélálló, réteges ruhadarabok a célszerűek.

Milyen idő lesz szombaton?

Szombaton kezdetben több tájegységünkön előfordulhat futó zápor, hózápor, majd délután már csak az Alföld délkeleti, keleti tájain valószínű átmenetileg egy-egy hózápor, miközben egyre többfelé felszakadozik, csökken a felhőzet. Az ország jelentős részén viharos lesz az északi-északnyugati szél, a Dunántúlon 100 km/órát meghaladó széllökések is előfordulhatnak. A maximumok kora délelőtt állnak be 0 és +6 fok között értékekkel, aztán hűlni fog a levegő.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Mellkasfájdalom: ebből tudhatja, hogy nem szívprobléma okozza

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához