Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: tompaságot, fáradékonyságot hoz a szerda

alvás, fáradtság, pihenés, álmatlanság

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint halmozottan megterhelő lesz a minket érő extrém hatás!

Nagy szükség lenne már egy tartósabban frontmentes időszakra, de bizonyos értelemben most még inkább romlik a helyzet. Sorozatban jönnek a frontok, de az egyéb humánmeteorológiai paraméterek is nagy ingadozást mutatnak, erősen terhelve a frontérzékenyek szervezetét.

Nem kegyelmeznek a frontok! Sorozatos frontterhelés! Meg is mutatja a frontfilmen a meteogyógyász®!

Fronthatás szerdán

Szerdán kezdetben gyenge hidegfronti hatásra számíthatunk, majd a koraesti óráktól északnyugat felől egyre inkább a melegfront által kiváltott humánmetetorológiai® tünetek erősödnek.

Szerdára virradóan egy gyenge hidegfront fejti ki humánmeteorológiai hatását, de napközben már nem lesz felettünk front és meleg levegő érkezik. Dél felől egyre erősödő intenzitással fejfájás, migrén jelentkezhet. Romolhat a koncentrációs képesség, figyelmetlenség, tompaság is felléphet. Többen ébredhetnek kialvatlanul, ezt leginkább a déli megyékben élők tapasztalhatják. Napközben a bágyadtság is jellemző lehet, de a napsütéses időszakokban ez mérsékletebben jelentkezhet. Az élénk légmozgás hatására egyesek nyugtalanná válhatnak, de a nap folyamán csökken az ingerlékenységre való hajlam.

Estétől északnyugat felől már melegfronti tünetek jelentkezhetnek az arra érzékenyeknél, így felerősödhetnek a gyulladásos ízületi panaszok, és növekszik a fáradékonyság is.

Milyen idő lesz szerdán?

Szerdán a Dunántúlon és keleten lesz felhősebb az ég, de csak keleten, északkeleten fordulhat elő időnként eső, zápor. A középső tájakon túlnyomóan napos lesz az idő. A nyugati, északnyugati szelet több helyen élénk lökések kísérhetik. Hajnalban 0, +6, délután 14-18 fokra van kilátás.

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ez a prediabétesz 7 tünete, az alvászavar az egyik

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához