Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: készüljön, vasárnap ilyen tünetekre számíthat

időjárás, fronthatás, front, orvosmeteorológia

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint az átmeneti panaszcsökkenést követően ismét egyre több tünete lehet a melegedésre érzékenyeknek!

Az erős változások gyors alkalmazkodásra kényszerítik a szervezetünket, és ez, a szélsőségesség erősödése miatt, igen sok embernél vált ki egyre erősebb panaszokat! Mennyi terhelés!

Az első a frontérzékenyek egészsége a Meteo Klinika TV-n! Most részletesen bemutatja a meteogyógyász®!

Fronthatás vasárnap

Vasárnapra a hőhullámot lezáró erős hidegfront mögött igencsak felfrissült a levegő, de most sem lesz hűvös, hanem inkább az ilyenkor szokásos átlagnak megfelelp időjárásban lesz részünk. A trópusi éjszakák hosszabb időre megszűnnek, ez a változás pedig jelentős javulást hozhat az alvásminőségben.

A változó, de inkább kevés felhőzet mellett többórás napsütésre számíthatunk, de ehhez már nem társul elviselhetetlen hőség. Nagy lesz viszont a hőingás!

Emiatt leginkább a vérnyomás tekintetében tapasztalhatóak kiugrások, emellett pedig a fejfájás az, ami szinte a nap bármely szakában előfordulhat. Sajnos ez utóbbi tünet igencsak kellemetlen lehet, és az egész napot elronthatja, legyen szó akár munkáról, akár a mindennapi tevékenységekről vagy nyaralásról. A szívbetegek és az idősek most is a veszélyeztetett csoportba tartoznak, a nagy napi hőingás megterhelő lehet a keringési rendszer zavaraival élőknek.

A vérnyomásproblémák mellett leggyakrabban fejfájásos tünetek léphetnek fel, a szeles tájakon fokozottabban.

Szabadtéri tevékenységek

A hőmérséklet visszaesett az átlagos tartományba, a szél pedig pár fokkal csökkenti az érzett hőmérsékletet, és esetenként a kinti programok során is zavaró lehet. Keleten előfordulhatnak záporok, itt az esernyőkre is szükség lehet.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Kínzó, lüktető fejfájás - így csillapíthatjuk

EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#migrén

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához