Ezeket látta már?

Több ezren maradhatnak gyógyszer nélkül Baranyában?

gyógyszeres terápia, innovatív, daganatos betegség, vérzékenység, szívelégtelenség, Parkinson-kór, szklerózis multiplex, ízületi gyulladás

Akadozó nyitva tartás és egy bezárt patika, ami nehezíti a gyógyszerhez jutást.

A baranyai helyzetről az ATV Híradó készített riportot.

Egy héten már csak 2 napot tud nyitva tartani a Pécs melletti Pellérd gyógyszertára, mivel csak így tudja az üzemeltető a megemelkedett rezsit kifizetni. A helyiek megpróbálnak alkalmazkodni, de sokszor Pécsre kell menniük, ha gyógyszerre van szükségük azokon a napokon, amikor zárva a helyi patika. Villányban sem jó a helyzet, ott 6000 embernek kell más településre járni gyógyszerért, azonban ott más okból zárt be a patika immár 2 éve. A korábbi gyógyszerész halála után jogi vita akadályozza a működését, pedig az örökösnek megvan az engedélye a fiókpatika nyitására. A riportból kiderül, hogy egy siklósi gyógyszerész - aki helyi képviselő is - megtámadta a határozatot egy másik gyógyszerésszel együtt, mivel ők akarnak gyógyszertárat nyitni.

Egy asszisztens elmondta a csatornának, hogy közel 15 millió forintos készletet kell kidobniuk ez miatt. Az ügy a kúria elé került, és akár egy évbe is telhet az, hogy ítélet szülessen.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Létezik mellékhatásmentes gyógyszer? Ilyen előre nem jósolható mellékhatások léteznek

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#gyógyszer

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához