Ezeket látta már?

5 órát kellett várnia a mentőkre egy 74 éves nőnek

mentők, mentő, villamos, újraélesztés

A budapesti nő keresztfia nem sokkal 3 óra előtt telefonált segítségért, a mentők este 8 körül érkeztek ki. Az ügyet vizsgálják.

Az Rtl.hu számolt be arról az esetről, aminek során egy idős nőnek több mint 5 órát kellett várnia a mentők kiérkezésére. A család elmesélése szerint az asszony kora délután lett rosszul, így a keresztfia telefonált a mentőknek. A hívást nem sokkal 3 óra előtt indította, a mentők azonban este 8 óra körül érkeztek a helyszínre.

A szomszédok vigyáztak a nőre, amikor rosszul lett, és a segélykérő telefonhívás alkalmával az irányító azt mondta, hogy nem tud mentőkocsit küldeni, csak az ügyeletet, azt is 1-2 óra múlva.

Később a férfi újra telefonált, miszerint nem tudnak várni az ügyeletre, mentőre van szükségük, azonban nem történt semmi. Ekkor harmadjára is telefonált, hogy megkérdezze, mikor érnek ki hozzájuk, azonban válaszul azt kapta, hogy nem találják a kérését a rendszerben, az ügyelet le lett mondva.

Negyedszerre is felhívta a mentőket, akkor tájékoztatták, hogy a mentő már kiment, de rossz címre, majd végül az utolsó telefon után több mint 1 órával érkezett meg a kocsi.

Az OMSZ álláspontja szerint:

Nem mentési esetként, hanem alapellátási ügyeleti feladatként rögzítették és átadták a területileg illetékes ügyeleti szolgáltatónak, aki visszaigazolta a feladat átvételét. A fővárosban működő alapellátási ügyeletek nem részei az új egységes, OMSZ által működtetett ügyeleti rendszernek, amihez már hat vármegye csatlakozott. Miután az ügyelet a feladat átvétele ellenére sem ment ki a címre, a beteg érdekében mentő küldésére került sor, akik a krónikus beteget kórházba szállították. Életmentő beavatkozásra a helyszínen, illetve a szállítás során nem volt szükség.

Az ügy kivizsgálás alatt van.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Hirtelen szívhalál: ezt tegye, és életet menthet - az első 5 perc kritikus!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#szívritmuszavar

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához