Ezeket látta már?

Rohamosan nő a rühes megbetegedések száma az Egyesült Királyságban

rüh, rühesség, egyesült királyság, betegség, járvány, tüdőgyulladás

A gyógyszerhiány közepette ugrásszerűen nőtt a rühes esetek száma az Egyesült Királyságban, ami komoly közegészségügyi fenyegetést jelent a szakértők szerint.

A The Guardian által közölt hírek szerint az Egyesült Királyságban a megfelelő gyógyszerek hiánya miatt súlyosan megnőtt a rühes esetek száma. A bőrgyógyászok az idősotthonokban és diákszállókon tapasztalják a legtöbb esetet, és ezt "abszolút rémálomnak" nevezik.

A Guardiannek nyilatkozó bőrgyógyászok szerint az idősotthonokban, egyetemi kollégiumokban és más közösségi létesítményekben történő rüh terjedése komoly aggodalomra ad okot, és nehezíti a kezelést. Ha egyetlen személyt sem kezelnek ki teljesen, mindenki könnyen újra megfertőződhet.

Különösen az ország északi részén kétszer annyi rühes megbetegedés fordult elő, mint általában. A gyógyszerhiányt az ukrajnai konfliktus miatt megszakadt logisztikai láncok okozzák.

Eközben Hollandiában jelentősen megnőtt a tüdőgyulladásos betegségek előfordulása a gyermekek körében, ahol 100 ezer kiskorúra 137 fertőzött beteg jut. A helyzet okait a szakértők még nem azonosították.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Rühesség: tünetei, kezelése, lefolyása és szövődménye

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

rühesség

Forrás: TheGuardian
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához