Ezeket látta már?

Olyan, mint egy tündérmese: az anyaméhben műtött kislány nemcsak jár, de ,már szalad is

terhesség, várandóság, nyitott gerinc, műtét,anyaméh

Az idő bebizonyította, hogy a szülőknek érdemes volt vállalkoznia a kockázatos műtétre.

Amikor Georgia Axford (24) és párja, Tyler Kelly (26) 2018-ban vállalkozott arra, hogy születendő gyermekük gerincét még az anyaméhben megműtik, egyáltalán nem volt biztos, hogy az operáció sikerül, és a kislányuk járni fog. Ma már egyértelmű, hogy érdemes volt kockáztatniuk, mert Piper-Kohl Kelly (5) nem csak jár, de szalad is.

Igazi csodalány

"Néha olyan, mintha ez nem is a valóság lenne. Emlékszem, mennyire negatívak voltak az orvosok Piper kilátásaival kapcsolatban" – meséli az édesanya.

A terhesség 20. hetében derült ki, hogy a magzat nyitott gerinccel fog születni. A diagnózis azt jelentette, hogy ha a baba életben is marad, egy életen át mozgáskorlátozott lesz. Egyetlen esély volt arra, hogy gyermekük majd járni tudjon: ha a gerincét még az anyaméhben megműtik. Ez 2018-ban még úttörő beavatkozásnak számított, Angliában nem is akadt orvos, aki végzett már ilyet. Georgia és Tyler ezért Németországba utazott, hogy tapasztalt orvos végezze az operációt.

Amikor Piper 2018. július 28-án világra jött, a kislány teljesen egészségesnek tűnt, az orvosok semmilyen problémát nem találtak, de még nem lehetett tudni, hogy a műtét sikerült-e. Piper-nek eleinte járókeretre volt szüksége, mert nem tudta magát megtartani, de egy év után már nem volt rá szüksége, teljesen függetlenné vált.

Már csak egy heg árulkodik a nagy műtétről. Már csak egy heg árulkodik a nagy műtétről. Forrás: Daniel Dayment / SWNS

"Elképesztő, hogy mi mindenen ment keresztül. Csoda, hogy azzá vált, aki" – mondja a boldog édesanya.

A szülők nagyon hálásak a műtétet elvégző orvosnak, Thomas Kohl-nak – a kislányt őutána nevezték el Piper-Kohl-nak. Különös egybeesés, hogy Piper az orvos születésnapján jött világra.

"Ilyenkor mindig videochatelnek" – meséli Georgia, aki tartja a kapcsolatot az orvossal, mindig beszámol neki Piper fejlődéséről. A kislány nemrég egy óvodai sportnapon vett részt.

"Hihetetlen volt látni, ahogy együtt fut a többi gyerekkel. Csak álmodni mertem arról, hogy erre valóban képes lesz" – fejezi be Georgia. Azt mondja, Piper okos és kedves kislány, és bármit is fog csinálni, ő mindig büszke lesz rá.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Genetikai rendellenességek, melyek már a fogantatás előtt szűrhetők

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

szűrőprogramok

Forrás: nypost
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához