Ezeket látta már?

Példaértékű újraélesztés: extra gyors életmentés az utcai forgatagban

újraélesztés, mentők, cpr

A példaértékű életmentő akció hősei egy 60 év körüli férfi életét mentették meg, aki hirtelen összeesett Debrecen egyik forgalmas utcájában.

Az esetet a járókelők azonnal észlelték, és gyorsan intézkedtek, hogy segítséget hívjanak a mentőknek. A helyszínre érkező tapasztalt mentésirányító azonnal kezébe vette a helyzetet. Telefonon keresztül instruálta a bejelentőket az újraélesztés lépéseire, miközben a legközelebbi mentőegységet riasztotta.

Az életmentő beavatkozások során a mentők emelt szinten küzdöttek a férfi életéért. A mellkasi nyomások időben megkezdett végrehajtása végül sikerre vezetett, és a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba további ellátásra.

Hol tanulható az újraélesztés?

  • OMSZ - Hősképzés: Hősképző tanfolyamra minden hónap első hétfőjén – kivéve ünnepnapokon – 15 órától 17 óráig várják az érdeklődőket a megyeszékhelyi mentőállomások szakemberei. Ingyenes elméleti és gyakorlati újraélesztés képzés.
  • Magyar Gyermekmentő Alapítvány: Ingyenes gyermekelsősegély és újraélesztés oktatás havonta egyszer, országszerte.
  • Szent Márton Gyermekmentő Alapítvány: Fizetős kiscsoportos, gyakorlatorientált gyermekelsősegély és újraélesztés oktatás Budapesten.
  • Magyar Resuscitációs Társaság: Alapszintű újraélesztési gyakorlati képzés, kiscsoportosan, fizetős. Évente néhány alkalommal rendezik meg és nemzetközi bizonyítvány ad a teljesített kurzus.
  • Magyar Vöröskereszt: Elsősegélynyújtó tanfolyamok, melyek nem csak a jogosítvány megszerzéséhez hasznosak. Országszerte, fizetősek, havonta szervezik.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

A defibrillátor használata: hogyan defibrilláljunk? Az orvos azt is elmondja, mire jó még a készülék

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

defiblirrátor

Forrás: OMSZ
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához