Ezeket látta már?

29. Mi a helyzet a gyerekek oltásával?

kronavírus, oltás, vakcina, gyermek, iskolakezdés, oltási akció

Újfent megdöbbentett minket, mekkora gyűlöletcunamit váltott ki a lehetőség, hogy a 16 év alatti gyerekek oltására is sor kerülhet, noha alapvetően a védőoltásokat gyerekeknél szokás alkalmazni.

Természetesen az országunk mind a 10 millió virológusa, mikrobiológusa és vakcinakutatója hangoztatta véleményét a kérdésben, most megpróbálnánk kicsit rendet tenni a fejekben. Gyakorlatilag biztos, hogy idővel minden korosztály oltása engedélyezett lesz bármely vakcinával. Azonban, nagyon fontos, hogy a gyerekek „nem kis felnőttek”, az ő szervezetük sok dologban még egész máshogy működik, így ahhoz, hogy az ő oltásukat is engedélyezzék, külön klinikai vizsgálatok szükségesek, melyek során SZAKEMBEREK, MEGFELELŐ VIZSGÁLATOKKAL BIZONYÍTJÁK, HOGY AZ ADOTT OLTÓANYAG ADOTT KORCSOPORTNAK BIZTONSÁGOSAN BEADHATÓ!

Az utolsó mondat azért lett csupa nagy betűvel kiemelve, mert sajnos számtalan laikus, és egészségügyi diplomával rendelkező személy is hangoztatja, hogy a gyerekek oltása veszélyes, etikátlan még maga a gondolat is.

Ha az oltóanyagot engedélyezték, az biztonságos!

Nos, erre azt tudjuk mondani, hogy a szakmai viták lényege, hogy mindkét oldal bizonyítékokkal alátámasztja a maga igazát, és ezek alapján próbálnak konszenzusra jutni. A „Szerintem ez emberkísérlet!!”, „Szerintem ez ártalmas a gyerekeknek, mégis mit képzelnek ezek a tömegyilkosok?” mondatok 150 decibellel való hangoztatása nem szakmai vita, hanem hisztéria, rémhírterjesztés, az emberek félrevezetése.

Minden, amit az 5-11 éves gyerekek koronavírus oltásáról tudni lehet - olvasson tovább!

Higgyék el, rendkívül szigorú szabályai vannak a gyógyszerek engedélyezésének mind felnőttek, de különösen gyermekek esetén. Ha egy oltóanyag adott korosztályban engedélyezésre kerül, akkor az BIZTONSÁGOS.

Ehhez kapcsolódóan megjegyeznénk, hogy ezt nem 1-2 tudós dönti el, több szakmai szerv szigorú kritériumainak kell megfelelni, hogy adott országban oltani lehessen adott oltóanyaggal. A hosszútávú mellékhatások kérdéséről fentebb már írtunk.

Összefoglalva tehát:

Kérjük, hogy bízzanak a szakemberek véleményében, és ha lehetőség van rá, oltassák be gyermekeiket, elvégre a Covid (és főleg a poszt-covid) őket is érintheti. Amíg az oltásellenes hangok nem tudnak hiteles kutatásokat felmutatni (és amíg ezt saját ostobaságuk/gazdasági-politikai érdekeik miatt teszik), addig nem fogunk változtatni véleményünkön.

Poszt-Covid: ez az 55 tünet marad velünk legtovább a koronavírus után

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol