Ezeket látta már?

5 hónapos kisbaba

2017.02.15. Módosítva: 2017.02.21.

Kérdés: Jó napot kívánok!

Kisfiam kiesett a babaágyból, beütötte a fejét. Éppen egy percre mentem ki, amíg 6 éves unokahugom kivette az ágyikóból .

Azonnal felsírt, nem hányt , nem nézett félre, nem volt orrvérzés illetve fülvérzés .

El is vittük itt Svájcban a gyermekorvoshoz, ahol megvizsgálta 3 szakember és CT vizsgálat is volt, de a kisfiam folyamatosan kacagott, nem jelentek meg tünetek .

Utána a kisfiamnak furcsállták a fejét, mivel vákummal született és nagyobb volt a feje az átlagosnál, hozzáteszem, Magyarországon született .

24 óras megfigyelés után, röntgen és koponya ultrahang után is azt mondták, semmi baja, minden rendben van. Nem jelentkeztek azóta sem tünetek, pulzus, légzés, hányás vagy egyéb tünetek. Hazaengedtek febr. 24-én, febr. 13-án történt a baleset. Most 2 nap elteltével sem jelentkeznek tünetek. A doktor úr szerint elfelejthetjük a történteket, mert nagyon megrázott minket, és féltjük a kicsit, lehet-e a jövőben valami problémája? Köszönöm a válaszát!

Válasz:

Nagy volt az izgalom, de a vizsgálatok és a klinikai kép alapján valóban úgy tűnik, hogy az Önök ijedtségén kívül más károsodás nem történt.

Üdvözlettel: Dr. Szilasy Zsuzsanna, szakorvos, fájdalomterápia, Szent Rókus Kórház - Rendelőintézet

Forrás: EgészségKalauz