Ezeket látta már?

A férjem teljesen kifordult magából. Gyakran kap dührohamot. Mit tehetnék? Az orvos válaszol

dühroham, férj, agresszív, vakcinainfó - az orvos válaszol

A feleség beszámolója szerint a férje viselkedése az elmúlt 2 hónapban gyökeresen megváltozott. Volt, amikor a hűtőt is széttörte.

Tisztelt Orvosok! Segítséget szeretnék kérni, mert nem tudom kihez fordulhatok, milyen lehetőségeink vannak. A férjem 31 éves, dohányzik, nincs alapbetegsége és gyógyszereket se szed.

Közel 20 éve ismerem, 7 éve vagyunk együtt. Az elmúlt években egy nyugodt, konfliktus kerülő, kalandvággyal és célokkal teli ember volt. Az elmúlt 2 hónapban valami megváltozott.

Teljesen kifordult magából. Amint megszólalok, csak megkérdezem, hogy van, dührohamot kap. Ordít, csapkod. Ha lehiggad és megkérem, hogy beszéljük meg, egy általa teljesen valósnak vélt történetet ad elő. Ezekben a történetekben én mindig rossz vagyok, le és elhordom őt mindennek. Nem arra emlékszik, ami ténylegesen történt. Már felvettem és megmutattam neki 1x, miután mást állított, hogy szembesítsem. Nem hitt a videónak. Ma már a hűtőt is széttörte, mert 20 óra alvás után felkeltettem. Szakemberhez nem akar menni, mert ő vele nincs baj. Hova fordulhatok? Van egy másfél éves gyermekünk, így elsődlegesen nem az elköltözés és válás a célom.

Köszönöm előre is!

Üdv! Amennyiben a férje nem akar segítséget kérni, sajnos elég nehéz helyzetben lesz. A legszerencsésebb mindenképp az lenne, ha rá tudná beszélni, hogy keressen fel egy szakembert (pszichiátert) legalább egy vizsgálatra. Ha ez önként nem megy akkor egészen addig, míg úgy érzi, biztonságban van mellette, csak kivárni tud. Azonban ha a viselkedése alapján veszélyesnek tűnik akár magára, akár a környezetére, akkor a mentőket tudja értesíteni és segítséget kérni abban, hogy sürgősséggel megtörténhessen a pszichiátriai vizsgálat ill. szükség esetén a kezelés. Ez azonban mindenkinek egy nagyon traumatikus és a későbbiek során sok feszültséget eredményező lépés. Így jó lenne elkerülni és valahogy rábírni a férjét az önkéntes vizsgálatra. (Persze ennyiből nem tudunk megállapítani túl sokat, de a leírás alapján elég valószínű, hogy szükséges lenne valamilyen formában a kezelésre.)

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Mitől lehetnek magasak a májenzim értékek? Az orvos elmondja

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol