Ezeket látta már?

Éjszakai evészet, IR: rettenetes túlsúlyom lett! Vakcinainfó - Az orvos válaszol

elhízás, ízületi betegség, orvos válaszol, ortopédia, lágylézer, cukorbetegség, inzulinreziszetncia, betegségek és diéták

Tisztelt Orvosok! Nem gondoltam, hogy egyszer kérdezni fogok, de eljött az idő.

Próbálom zanzásítani a problémámat. Kezdem azzal, hogy rettenetes túlsúlyom van (hirtelen, gyorsan híztam). Endokrinológia: IR, a cukorbetegség határán. Gyógyszert nem kaptam, fogják le. Fogyni nem tudok (akaratgyengeség). Egész éjjel zabálok. Viszont a legnagyobb gondom, hogy az egyik lábamon sarkantyú van már 6 éve, ortopéd orvos lőtt bele orvosi kollagént, rosszabb lett. Másik orvos meg sem nézte, ("minek nézegessem?") írt gyógyszert ami az asztmám miatt nem ajánlott. Egyébként röntgen megerősítette, már a tüske is látható nem is kicsi (6 év kezeletlenség gyümölcse beérett)

Már alig tudok menni

Még a WC-re is kocsival mennék, ha lehetne és be férne a házba az autó. Közben kiderült, hogy a másik térdemben pedig olyan mértékű a porckopás, hogy protézis kell(ene) sürgősen, amit 48 évesen ugyancsak nem szeretnék amíg húzhatom az időt, a 15-20 éves kihordási idő miatt. Doki említette nagy empátiával, hogy nemsokára nem fogok tudni járni a térdem miatt olyan állapotban van a röntgen alapján (magánklinika, műtét 3.000.000,- Ft) .

Jelzem a térdem igazából nem okoz problémát, nem fáj csak néha és remekül tudnék menni ha: lapos talpú cipőt tudnék hordani amit nem tudok a sarkam miatt. A magasabb talpú cipő ami a sarkamnak kedvez azt pedig a térdem nem bírja. Bocsánat, türelem, jön a kérdés : olvastam otthoni használatra alkalmas lágylézer készülékekről. Valóban segíthet? Milyen készüléket érdemes venni, ha egyáltalán érdemes? Mely szempontokra figyeljek? (Elolvastam az írásomat, igazából sajnos minden bajomért én vagyok a felelős nem az orvosok, hiszen ennyire elhanyagoltam az egészségi állapotomat.....) Köszönöm, ha megtisztelnek a válasszal. (Na, mi lenne, ha nem próbáltam volna röviden írni.....)

Cukorbeteg diéta alapjai: mit ehet egy diabéteszes >>

Kedves kérdező! Én nem javaslom, hogy ilyenekre dobjon ki pénzt. Ortopédus tud önnek kiírni kezelést, hogy ez lézer/besugárzás/egyéb, ahhoz a szakorvos tud hozzászólni. Amit én javasolnék, hogy mindenképpen érdemes lenne pszichés támogatást kérnie.

Ha éjszaka eszik, avval valamit kompenzál, ennek bizony sokszor lehet lelki oka is. Ha a hormonjai rendben vannak, és a diétára oda tud figyelni, gyógyszeresen is megtámogatható a fogyás. Az ízületei, a cukra, a szíve is hálásak lesznek érte. Ez egy nagyon nehéz út, amit be kell járnia. Fontos, hogy elérhető célokat tűzzön ki maga elé. És az is, hogy ebben támogassa valaki (elsősorban a család, de jó szívvel ajánlanám a pszichológust is). Kitartás! Menni fog! Mennie kell!

Ez is érdekelheti:

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához