Ezeket látta már?

Menstruáció, feszültség, különös érzések

Kérdés: Tisztelt Doktorok!

Korábban depressziós voltam, de csak egy vagy két héttel a menstruációm előtt. Mindenen izgultam és stresszeltem magam napokig. Aztán egy nap ugy ereztem, mintha egy fajsúlyosabb anyag folyt volna vegig a testemen es minden megvaltozott. Nyugalom arasztott el es olyan lettem mint egy "birka". Nincs depresszió, nincs stressz aminek orulok. Azonban nem vagyok kepes osszeveszni senkivel, mert nem megy fel bennem az adrenalin, nem feszulnek meg az idegeim es meg a hangomat is nehezemre esik felemelni. Ahelyett, hogy felrobbannek az idegtol, majdnem osszerogyok, mert elernyednek az izmaim. Ez nem normalis es keresem az okat. Szeretnek MRI-t es laborvizsgalatokat csinaltatni. Milyen teszteket csinaltassak pontosan? Milyen hormonok felelősek az ilyen típusú változasokert?

Köszönöm!

Válasz:

A részletesen leírottak alapján nem könnyű pontos képet kialakítani, hiszen azt írja, hogy depressziós volt, ugyanakkor izgult és stresszelt. Ez valóban előfordulhat, de a klinikai depresszióban sokkal inkább a lehangoltság és indítékszegénység dominál, mintsem az izgalom és a stressz.

A női ciklusért egészen pontosan az ösztrogén és progeszteron nemi hormonok a felelősek.

A képszerűen leírt érzései lehetnek hormonális eredetűek, de elképzelhető, hogy itt más hormonok is közrejátszanak, esetleg a pajzsmirigyhormonok.

Azonnali CT, MR feleslegesnek látszik elsőként, egy részletes laborvizsgálat már sok mindenre rávilágíthat. Érdemes lenne hormontükröt is csináltatni, főként a pajzsmirigyhormonok irányában.

Tehát javaslatom egy alaposabb belgyógyászati-endokrinológiai vizsgálat lenne.

Üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához