Ezeket látta már?

Okozhat a covid bőrkiütéseket? Vakcinainfó - Az orvos válaszol

bőrkiütés, ekcéma, covid, vírus, vakcinainfó, orvos válaszol

Kedves Orvosok! Január elején az egész család covidos lett. Túl vagyunk rájta, de a gyerekeken különös bőrkiütések jelentek meg.

Mi felnőttek 3-szor oltottak, gyerekek (6 hónapos és 4 éves) nem. Mindenki tünetes volt, gyerekek magas lázzal, köhögéssel, náthával küszködtek, nekünk fejfájás, torokfájás, köhögés és nátha volt. 10 napig voltak tünetek és nagyjából 1 hete lett mindenki negatív. A gyerekeknél viszont ekcéma szerű, kicsit hólyagos, hámló kiütések jelentek meg a térdhajlatban, popsi bőrén.

Ekcéma szerű, kicsit hólyagos, hámló kiütések a gyerek bőrén Ekcéma szerű, kicsit hólyagos, hámló kiütések a gyerek bőrén Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol
Ekcéma szerű, hámló kiütések baba karján Ekcéma szerű, hámló kiütések baba karján Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol

A kicsinél 4 napja, a nagynál tegnap jelentkeztek ezek. A nagy nem járt a betegség óta közösségben és mi sem voltunk sehol, még vásárolni sem. Ezek a kiütések lehetnek a koronavírus miatt? Lipikar krémmel kenem és a kicsinek szépen javul, de még mindig látszik. Lassan gyógyul csak a kifakadt hólyagos sebe. Köszönjük szépen a segítséget!

Ez is érdekelheti!

Üdvözlöm, ezek ekcémás foltok, a Lipikar krém tökéletes rá. A vírusos megbetegedés kiválthatja a fellángolást, így a közvetve a covid is kiváltható oka lehet. Sebes területre Unguentum Ad Vulnera kenőcs kenhető.

7+1 ekcéma tanács: ha nem csak krémeket használna viszketésre

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol