Ezeket látta már?

Okozhat gondot, ha kismamaként altatóval tudok aludni? Vakcinainfó - Az orvos válaszol

terhesség, várandósság, gyógyszer

Kedves Orvosok! Szeretném segítségüket kérni, 24 hetes kismamaként. Évek óta zolsana altató segítségével tudok csak aludni (1 db jelenleg ), amennyiben próbálom elhagyni pánikroham, szorongás tör rám.

Napközben nincs semmiféle ilyen érzésem és este is ha beveszem elalszok egy órán belül. Terhességem kiderültével szerettem volna teljesen abba hagyni, viszont ahogy nem vettem be jöttek ezek az érzések. Pszichológus, pszichiáter segítségét is próbáltam kérni, ahol nem igazán jártunk sikerrel. A pici vizsgálatai során minden megfelelő. A kezelőorvos csak a rivotril tablettát ajánlja folyamatosan, hogy szedjek napi szinten többször is .. amit próbáltam éjszakára de nem hozott javulást és nem szeretnék napközben is ezen élni. Természetesen tudom, hogy hiába érzem magam jól lelki dolgok állhatnak ez mögött és nem szeretném ha egész nap nyugtatóval kellene lennem, miközben csak kizárólag alvásnál érzem ezt. Harmadik trimeszterhez közeledve aggódók a szedése miatt, hogy hogyan lesz ez .. a doktornő semmit nem mondd, kisvárosomban a jobb magán rendelések is februárra adnak időpontot. Mi tévő legyek? hogyan hagyjam el? Van valami amit terhesség alatt ”kockázat nélkül” szedhető? Természetes dolgok nem segítettek előre lépni sajnos. Ha ez így fog végig menni a terhességem további szakaszában mire számíthatok? Nőgyógyász, genetikus orvosom sem tudtak jobbat mondani. Köszönöm előre is a segítséget, tanácsokat! Szép estét!

Üdv! A gyógyszer szedésével gyermekéből is függőt csinál, a szülés után elvonási tünetei lesznek. Leginkább pszichiátere tudna segíteni a kérdésben, sokat segítene, ha el tudná ezt hagyni.

Ez is érdekelheti:

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol