Ezeket látta már?

Sokat szorongok, magasabb a vérnyomásom diasztolés értéke. Mit tehetek ellene? Vakcinainfó - Az orvos válaszol

pánikbetegség, szorongás

Tisztelt Doktorok! 35 éves nő vagyok. Vizsgálatok sora után megállapították, hogy szorongásos pánikbeteg vagyok és refluxom van.

Mostanában egyre többször tapasztalom, hogy a vérnyomásomnál a diasztolés érték emelkedett. (132/100,mellé 78-as pulzust mértem ma). Ilyenkor gyomornál puffadás érzésem van és az apró levegővételekbe már bele vagyok fáradva, azért mérem. Rövid időn belül magától rendeződik. Ez a nehezített légzés társul mindig hozzá, ha ez nincs, akkor az értékek is jók. Éppen a betegségek miatt szorongok, így a saját megnyugtatásom miatt kérdeznék. Ezzel a vérnyomással érdemes valamit kezdeni? Vagy ez még nem kóros? Okozhat valamilyen plusz egészségügyi problémát? Előre is köszönöm a választ!

Üdvözlöm, a vérnyomása tökéletes. Emiatt nem kell külön aggódnia. Azonban a pánikbetegséggel érdemes lenne kezdenie valamit, ami alatt szakemberhez fordulást értek. Pszichoterápiás üléseken dolgozhatnának azon, hogy mi állhat a pánik és a szorongás hátterében és elsajátíthatna olyan módszereket (légzőgyakorlat, gondolatelterelő " hadművelet" etc.). Hiszen a pánikrohamban az a leggyötrőbb, hogy elveszti a kontrollt a teste fölött. Szörnyű érzés, viszont gyógyítható (igen). Hajrá! Üdvözlettel, Dr. Patocskai Anna, családorvos

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához