Ezeket látta már?

Térdízületi artrózis kezelése

2013.04.23. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: Térdízületi arthrosisra Condrosulf 800mg-t szedek.

Azt szeretném kérdezni, hogy lehet esetleg huzamosabb ideig pl. 6 hónapig folyamatosan szedni? Mert a gyógyszer tájékoztatójában az szerepel, hogy 3 hónapig szedhető, majd 3 hónap szünetet kell tartani.

Most fog letelni a három hónap, de a javulás mértéke még nem az igazi. Ezért gondoltam arra, hogy talán tovább kellene szedni. De ha nem lehet, akkor a 3 hónapos szünet idején mivel helyettesíthetem a Condrosulfot?

Válaszát előre is köszönöm

Szabolcs

Válasz:

Tisztelt Levélíró!

A Condrosulf orvosi leírásában is pontosan így szerepel, hogy 3 hónapos kezelés javasolt, majd 3 hónap szünet. ennek oka valószínűleg a várható emésztőrendszeri mellékhatások (gyomorfájdalom, émelygés, székrekedés). Tehát azt javaslom Önnek, hogy, függetlenül attól, hogy a tünetei még nem szűntek meg, mégis célszerű betartani az előírás szerinti leállást. 3 hónap eltelte után folytatható a kúra.

A köztes időszakban más kondroitintartalmú szer szedése nem ajánlható (pont ugyanezen ok miatt). Egyéb módszerrel, tehát ha szükséges fájdalomcsillapító, vagy helyi kezelés, krém, kenőcs, vagy gyógytorna, gyógyúszás, fürdőkúra, ez utóbbiakat a háziorvossal vagy reumatológussal lehetne egyeztetni.

Üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz