Ezeket látta már?

A nyelésnél nagyon fáj a torkom, a fülembe is átsugárzik, mivel enyhíthetem? Az orvos válaszol

torokfájás, szemgyulladás, influenza kezelés

A kérdésem az lenne, mennyire normális az ilyen szintű torokfájás? Még életemben nem volt ennyire erős a fájdalom.

A vakcinainfós orvosokhoz az alábbi kérdés érkezett:

"Tisztelt orvosok!

34 éves, 1x császármetszéssel szült nő vagyok, kislányom 1,5 éves, még anyatejes.

Gyógyszert nem szedek, alapbetegségem gilbert szindróma.

Kb. 3 hete influenzaszerű tüneteim voltak, orrfolyás, köhögés, torokfájás, a hangom pár napra teljesen el is ment. Aztán egészségesnek éreztem magam egészen kb. 5-7 nappal ez előttig, kb. akkor kezdett újra fájni a torkom, elég erősen.

28-án vasárnap reggel összeragadt szemmel ébredtem, elmentem az ügyeletre, mondván, szerintem kötőhártyagyulladásom lehet.

A doktor úr nem vizsgálta meg a szemem, a torkom sem, vérnyomást mért és a szívem hallgatta meg, majd felírt egy szemcseppet, de azt mondta, nem kell kiváltani, az anyatej a legjobb, közvetlenül a szembe fejve (ezzel bevallom nem kísérleteztem...) a szemcsepp neve oftaquix, mára szinte teljesen rendbe tette a szemem.

A torokfájás viszont olyan szinten eldurvult, hogy tegnap este muszáj volt bevennem egy fél algopyrint mert már aludni se tudtam.. nyelésnél fáj nagyon élesen, a fülembe is átsugárzik. (Az utolsó utáni pillanatig várok bármiféle gyógyszerrel amúgy is nem csak a szoptatás miatt, de a herbal swisses szopogató tabletta meg se mozdította).

A kérdésem az lenne, mennyire normális az ilyen szintű torokfájás? Érdemes -e ezzel a háziorvosom felkeresni? Még életemben nem volt ennyire erős, ráadásul testvéreméknél valami hasonló zajlik éppen, úgy, hogy nem is találkoztunk. Válaszukat előre is nagyon köszönöm!"

Az orvos válasza:

"Üdvözlöm! Legjobb, ha felkeresi ma a háziorvost! Addig nyugodtan mehet akár méz, vagy bármi szopogatós tabletta, ami lekeni, és picit enyhíti a tünetet. Emellett nem szteroid gyulladáscsökkentő is van olyan, ami szedhető szoptatás mellett. Jobbulást!"

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Gyakran rekedt és fáj a torka? Ilyen, amikor a munkája okozza

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#hormonális betegség

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához