Végtagi érszűkület?

#Angiológia
2014.03.26. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: Tisztelt Doktor ur! Honapok ota tarto görcsös fajdalmakkal szenvedek jaras közben.En Nemetorszagban elek ...-eve.Voltam mindenfele vizsgalatokon,amit talaltak-ermeszesedes-meglett mütve,de azota nemhogy jobban lennek,ugyerzem a fajdalmak erösebbek lettek,több idöre van szügsegen,amig a görcsök kiallnak a vadlinbol.Voltam Rheumatologian,MRT-en,.Semmit nem talaltak,ami ezeket a fajdalmakat elöidezi.A napokban lesz meg egy tejes-testi errenszerröntgen,de nagyon felek,hogy ott sem talalnak semmit.Meg elkell mondanom,hogy ... evvel ezelött volt egy melyvenas thrombozisom,de azt is megneztek-2-szer is-rendben van. ... eves vagyok,meg dolgoznom kell ... evet ,de a felelem,hogy nemtalalnak semmit lassan erösebb lesz mindennel.Minden tanacsnak,vagy ötletnek nagyon örülnek.Köszönettel:

Válasz:

Tisztelt Levélíró!

Csak a leírottakra tudok támaszkodni, a járás közben észlelhető görcsös fájdalom "kirakatnéző betegség", megállás-elindulás bizony végtagi érszűkületre utal. Nem valószínű, hogy a görcsös fájdalom reumatológiai eredetű lenne.

Ami javasolható (a korábbi mélyvénás trombózis ismeretében is): komplex érvizsgálat (angiológiai vizsgálat) a lábak ereinek vonatkozásában.

Feltehetően a célzott vizsgálat kimutatja a végtagi érszűkületet, amelynek 50% eséllyel érsebészeti megoldása várható.

üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz