Ezeket látta már?

Mennyire ártalmas a napi desztillált víz fogyasztása? Az orvos válaszol

vízivás, desztillált víz, vízfogyasztás

Tisztelt Orvosok! Van egy orvos(?) - a google szerint természetgyógyász - aki videóiban többek között a desztillált víz ivására buzdít.

Olyanokat állít, hogy a csapvíz vesebajokat okozhat, meg forralás ellenére is az egészségre karos anyagokat tartalmazhat. Álláspontja szerint piaci érdekek miatt nem ajánlja senki a desztillált víz ivását, pedig szerinte a “nukleáris szennyezést kiszűri” ő maga több, mint 30 éve ezt issza, ezzel főz, kutya baja es köszöni, még az ízületei is rendben vannak.

Az ismeretségi körömben is van, aki szinten ezt fogyasztja, ezért általános állásponton túl kíváncsi lennek arra is, hogy valóban ártalmatlan-e desztillált vizet fogyasztani.Előre is köszönöm válaszukat.

Kedves Kérdező! Sőt! Én is ezt töltök a vasalóba, hogy ne vízkövesedjen. Magamba viszont nem szoktam tölteni... A csapvíz tartalmaz olyan anyagokat/elektrolitokat, amelyre a szervezetünknek szüksége van. A desztillált vízből ezek gyakorlatilag hiányoznak, így a pótlásukról ez esetben gondoskodni kell, mert így a szervezetünkben is kialakulhat ezek (pl. kalcium, magnézium, nátrium stb.) hiánya.

Ha valaki nem tudja másra költeni ezt a pénzt, lehet úgy dönteni, hogy az ásványvízhez képest legalább tízszeres áron szerez be desztillált vizet, de ekkor érdemes újabb beruházást tenni annak érdekében, hogy a szervezetünkben fontos szerepet játszó elektrolitokat is biztosan/kiegyensúlyozott módon bejuttassa külön, amelyek egyébként benne lennének a csapvízben/ásványvízben... Egyébként ezek hiányozni fognak... Én a csapvizet választom...

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

vízivás

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához