A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Hivatalosan is betegségnek számít a munkahelyi kiégés

#kiégés #munka #munkamánia #betegség
2019.05.31.
Hirdetés

Már lassan fél évszázada ismerik a szakértők a munkahelyi kiégés tüneteit, de most már betegségnek nyilvánították. Mik a tünetei, hogyan lehet felismerni?

Hirdetés

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezet hivatalos diagnosztikai kézikönyvébe felvették a kiégést, így mostantól betegségnek számít - jelent meg a HVG oldalán.

A munkahelyi kiégés fő tünetei

  1. kimerültség, fáradtság
  2. a munkával kapcsolatos negatív gondolatok, eltávolodás
  3. a munkahelyi hatékonyság és motiváció csökkenése

A betegség diagnosztizálása előtt olyan már problémaforrásokat is ki kell zárnia a kezelőorvosnak, mint a szorongás vagy más pszichés zavarok. Ezenkívül csak és kizárólag a munkahellyel kapcsolatos tevékenységekkel köthető össze a kiégés, az élet más területeivel nem.

Hogyan fogyjunk munka közben? Kattintson tovább!

Leginkább azokat veszélyezteti a kiégés, akik a munkájukból kifolyólag stressznek vannak kitéve, több figyelmet és megértést igényelnének.

Forrás: HVG
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.