Ezeket látta már?

Az ápolt kéz sokat elárul (tippek, trükkök)

2017.02.21. Módosítva: 2017.02.24.

Kézápolási tippek! A szép selymes, ápolt kéz része megjelenésünknek, s meghatározó lehet abban is, hogy milyen kép alakul ki rólunk egy találkozáskor, de a kezünk sajnos nem lesz bársonyos csak úgy, magától!

Sok embernek - főleg nőknek - ismerősek a következő tünetek: repedezett bőrű, égő, viszkető kéz, amely inkább néz ki valamiféle pikkelyes állat végtagjának, mint emberi kéznek, és ráadásul még a harisnyákat is tönkreteszi, hiszen abba is beleakad.

Az ápolt kéz sokat elárul (tippek, trükkök)

A szárazkéz-szindrómával sokan küszködnek, és korunk körülményei sem könnyítenek a helyzeten. A kéz bőrének legnagyobb ellenségei: a gyakori vízbe nyúlkálás, a száraz levegő, az erős napfény, a közönséges szappanok, a háztartási tisztítószerek és egyes kozmetikumok, valamint a nem megfelelő bőrápolás.

  • A kéz bőrét védő természetes zsírnak az eltávolítására leginkább alkalmas a víz, különösen, ha szappan vagy valamilyen tisztítószer is jelen van. Ezek az anyagok eltávolítják a védő zsírréteget, és irritálják a bőrt. A rossz minőségű - erősen lúgos - szappanok helyett válasszunk nagyobb zsírtartalmú, bőrápoló krémet is tartalmazó szappant!
  • Kézmosás után azonnal krémezzük be kezünket, így "bent tarthatjuk" a kéz bőre által felvett vizet, a kiszáradás és berepedezés is megelőzhető! A legjobbak az ásványi olajakat és glicerint tartalmazó, kifejezetten kézápolásra szánt krémek.
  • A kiszáradt kéz nagyon viszket, és sokszor fáj is. Víz alá tartva enyhülnek a rossz érzések, de ez a legrosszabb, amit tehetünk! Minél gyakrabban kerül a kéz bőre a vízzel kapcsolatba, annál jobban kiszárad. A bőr kellemetlen feszülését, viszketését ne vízzel, hanem krémekkel próbáljuk enyhíteni!
  • A szappanoknál is sokkal veszélyesebbek a kézbőrre, a különféle háztartási tisztítószerek! Az ammóniatartalmú vagy más, fehérítő hatású szerek pillanatok alatt végeznek, nem csak a mosdókagylón vagy ruhán található szennyeződésekkel, de a kézbőr természetes zsírjaival is!
  • Sose nyúlj ezekbe a szerekbe csupasz kézzel! Viselj pamutbelsejű gumikesztyűt! A pamut felszívja az izzadtságot, amely ugyanúgy száríthatja a bőrt, mint a sima víz. Ha nem pamutbelsejű a kesztyű, akkor szórjunk bele hintőport: ugyanolyan hatású, és a kesztyűt is könnyebb felhúzni.
  • Sokan azért nem használnak gumikesztyűt, mert nem tudnak benne fogni, dolgozni. Ők vásárolhatnak nejlonzacskó vékonyságú, egyszer használatos kesztyűket is a háztartási boltokban: megéri ez a csekély befektetés!
  • Krónikus kézszárazságot legegyszerűbb alvás közben kezelni. Ehhez kell egy pár pamutkesztyű, és egy jó zsíros kézkrém. Lefekvéskor alaposan be kell kenni a kezet a krémmel, és ráhúzni a kesztyűt! A kesztyű segít megtartani a krémet, így több órán át regenerálódhat kezünk a kellemes közegben.
  • Régen a hölgyek nem véletlenül viseltek kesztyűt állandóan, még nyáron is. Nem csak az illendőség kívánta meg, hanem a szép bőrű kéz nagy kincsnek számított, és fontos része volt az ellenkező nem meghódításának is...
Forrás: Napidoktor