Ezeket látta már?

Genetikai rákhajlam: ezek a ráktípusok szűrhetők ki a legjobban

rák, tumor, ráktípusok, genetiai vizsgálat, genetika, kutatás, teszt

Egyes vizsgálatok a segítségével megtudhatjuk, hogy életünkben mely betegségek kialakulására nagyobb a kockázat.

A megelőzés és a korai diagnózis életmentő!

A szív- és érrendszeri megbetegedések után a daganatos megbetegedések a második leggyakoribb halálokok. Az EU-ban minden kilencedik másodpercben diagnosztizálnak új daganatos megbetegedést. A számítások szerint 2035-re megduplázódhat a rákos megbetegedések száma, tehát a lakosság 40%-át fogja érinteni a csaknem 100 féle rákos betegség élete egy szakaszában.

Az innovatív kezeléseknek és az ellátáshoz való jobb hozzáférésnek hála azonban sok európai beteg a korábbiaknál tovább él a diagnosztizálást követően, de fontos kiemelni azt is, hogy szakértők szerint a rákos megbetegedések több mint egyharmada megelőzhető lenne.

Öröklődő rákbetegségek

A tumorok közül az

esetén van a legnagyobb esély genetikai meghatározottságra, ezeknek a ráktípusoknak 5-15 %-a öröklődéshez kötődik.

A tudomány fejlődésének köszönhetően ma már vannak olyan, az egészségmegőrzést segítő proaktív, genetikai tesztek, melyek a különböző felnőtt korban rejtetten jelen lévő, de nagy kockázatot jelentő, betegségekre hajlamosító géneket vizsgálják.

Késleltethető, vagy megelőzhető a tumor kialakulása

Ezeknek a vizsgálatoknak a segítségével meg lehet tudni, hogy életünkben mely betegségek kialakulására nagyobb a kockázat. Ha a New Era Genetics által biztosított Proaktív teszt kimutatja a genetikailag meghatározott tumor kialakulásának kockázatát, lehetőség van az adott betegség vonatkozásában prevenciós terv felállítására. Olyan életmódbeli változtatások, gyógyszeres kezelések vagy néhány esetben műtét alkalmazhatóak, melyekkel késleltethető vagy akár megelőzhető a daganatos betegségek kialakulása.

Az új, genetikai alapú, személyre szabott megelőzés, illetve orvoslás a daganatos megbetegedések esetében is a legkorszerűbb megoldást nyújtják, hiszen a tumoros betegségek esetén a korai diagnózis az egyik legfontosabb faktor, mely életet menthet. És mi lenne annál koraibb felismerés, mint felmérni azt, hogy génjeinkbe milyen mértékű kockázat van kódolva.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Rákbetegség: megmentheti az életét, ha időben lép

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

ráktípusok

Forrás: egeszsegkalauz.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához