Ezeket látta már?

Természetesen élt, mégis rákban halt meg a dzsungelember

természetes táplálkozás, dzsungelember, rág, daganat

Meghalt a vietnami "dzsungelember", aki 40 évig élt az őserdőben.

Ötvenkét évesen rákbetegségben elhunyt hétfőn a dzsungelemberként emlegetett vietnami férfi, aki 40 évig élt teljes elszigeteltségben az apjával az őserdőben, ahova az amerikai bombázások elől menekültek.

A kis Ho Van Lang és édesapja, Ho Van Thanh 1973-ban menekült az erdőbe Vietnam középső részén, miután az édesanyja és két fiútestvére életét vesztette a bombázásokban. Sokáig eltűntnek számítottak, csak 2013-ban találtak rájuk. Ezt követően csatlakoztak a háborút túlélő kevés rokonukhoz a faluban.

Természetes táplálkozás felsőfokon

A dzsungelben apa és fia ehető erdei növényekkel és elejtett vadon élő állatokkal táplálkozott. A külvilággal semmiféle kapcsolatuk nem volt négy évtizeden át. A korabeli fotók tanúsága szerint Ho Van Lang hosszú, kócos hajat viselt és egy fakéregből készült ágyékkötőt, amikor rájuk találtak.

Az apa 2017-ben halt meg. A férfi még folyékonyan beszélt vietnamiul, Ho Van Langh azonban, aki háromévesen került az erdőbe, nagyon nehezen tudott csak kommunikálni az emberekkel.

A "dzsungelember" halálát fivére, Ho Van Tri közölte, aki a lebombázott házban maradt, amikor testvére és apja az erdőbe menekült.

Ez is érdekelheti:

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához