Ezeket látta már?

A WHO közölte: a koronavírus elleni vakcinák nem fognak élethosszig tartó védelmet adni

koronavírus elleni gyógyszer, gyógyszerfejlesztés, vakcina, koronavírus, koronavírus gyógyszer, remdesivir

A WHO tisztázta a koronavírus jövőbeli oltóanyaga körüli félreértéseket.

A WHO hétfői bejelentése szerint közel sem biztos, hogy valaha megtalálják a koronavírus azon ellenszerét, ami életünk végéig immunitást ad majd. az, hogy ez mit is jelent pontosan dr. Kemenesi Gábor virológust, a PTE Szentágothai János Kutatóközpontjának munkatársát, a Koronavírus Kutató Akciócsoport tagját kérdezte a 24.hu.

Lesz koronavírus vakcina

Azt már eddig is tudtuk, hogy több országban, sokféle koronavírus elleni oltóanyag jár a klinikai tesztelés végső fázisában, azaz hatásaikat több 10 ezer emberen vizsgálják. Kemenesi Gábor szerint "ezek közül jó eséllyel lesz olyan, ami hatékonyan bevethetőnek bizonyul majd az emberiség túlnyomó többsége számára, de hogy melyik, és mikorra, illetve hogy a gyakorlatban mit fog produkálni, azt ma még senki nem tudja megmondani."

A virológus azonban elmondta, hogy ez nem jelenti azt, hogy élethosszig tartó védettséget is ad. Sőt, valójában még nem tudják, mennyi ideig fog védelmet nyújtani: néhány hónap, de 1-2 év is lehet.

De az immunrendszerünk a sejtes immunitásra is támaszkodhat a jövőbeni vakcina mellett, vagyis, amikor a szervezetünk a következő támadásnál hamarabb felismeri és gyorsabban reagál a koronavírusra, magyarán a vírusnak kevesebb esélye van elszaporodni

Forrás: 24.hu

Forrás: 24.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához