Ezeket látta már?

Adható-e 3. oltás súlyos covid-fertőzés után? Vakcinainfó – Az orvos válaszol

koronavírus, oltás, fertőzés, kovid, vakcinainfó, az orvos válaszol

Üdvözlöm Önöket! Teljesen össze vagyunk zavarodva: a feleségem súlyos covid-fertőzött volt. Azóta kapott két Pfizer oltást, de most nem tudjuk, hogy megkaphatja-e a harmadikat is.

A feleségem márciusban súlyos coviddal a Dél-pesti kórházba került, ott 3 hét alatt legyőzte a betegséget többek közt 7 napos Remdesivir segítségével, de súlyos esetnek számított. A nyár folyamán, amint lehetett, megkapta a két Pfizer oltást, de nem tudjuk, kell-e, vagy lehet-e harmadikat beadni olyannak, akinek egy súlyos fertőzése is volt előtte. Önmagában a fertőzés ténye nem elég, mert azt lehet tudni, hogy a súlyosságtól függ az adott eset immunválasza. Tehát, aki otthon kibekkelte, az nem ugyanaz a helyzet oltás és "ellenanyag" szempontjából, mint az, aki súlyos állapotban volt, mint pld. a feleségem, akinek az egyik tüdeje egyáltalán, a másik pedig alig működött. Sajnos nincs elérhető, hiteles információ erről, van szakember, aki szeptemberben azt nyilatkozta, hogy az ilyeneknek nem kell a harmadik.

Mivel a feleségem a betegség miatt valószínűleg nagy mennyiségű “ellenagyagot termelt”, rendkívül megviselte a két oltás, a háziorvos szerint, mert gigantikus mennyiségű ellenanyagra kapta. Két volt betegtársa is csináltadott utána tesztet (kb. ugyanolyan betegek voltak, mert abban a szobában a hasonló súlyosságúak feküdtek, és az egyiknek 16e, a másiknak 30e volt az ellenanyagszintje) Dehát olyan vélemény is van, hogy ez nem számít. Az egyik betegtársa megkapta a harmadik Pfizert, és trombózist kapott aznap éjjel a lábába.

Teljesen össze vagyunk zavarodva.

Tudjuk, hogy szeptember óta változhatott az orvostudományos álláspont, de nagyon nehéz tájékozódni. Ha beadatjuk, akkor várunk, hogy jön-e a 40 fokos láz, trombózis, epilepsziás roham, (mert sajnos a feleségemnek az van, és a fertőzéskor is kapott PM rohamokat), vagy bármi más következmény. Ha nem adjuk be, akkor pedig gyötör a kétség, hogy kitesszük Őt egy súlyos covidfertőzésnek. Kérem a tisztelt orvosokat, egészségügyben dolgozókat, adjanak nekünk tanácsot. Köszönjük!

A következőket kell értékelnie:

  1. A Pfizer oltása nem provokál sem thrombosist, sem epilepsziás rohamot
  2. Az átesettség nem véd reinfekció ellen
  3. A reinfekció legalább olyan súlyos, mint a primoinfekció
  4. Teljesen mindegy, milyen anekdotát hallott másról, az az önök életére nulla ráhatással bír. 

A fentiek alapján a felesége oltása ugyanúgy javasolt, mint bárki másé. Pfizert vagy Moderna vakcinát válasszon.

Ez is érdekelheti:

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához