Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

Bill Gates szerint a koronavírusnál is súlyosabb járványokra számíthatunk

bill gates, koronavírus, covid, járvány

Az üzletember olyan jövőt vázolt fel, ahol sokkal nagyobb felelősséget kell majd vállalni egyéni és kormányzati szinten is világszerte.

Bill Gates, milliárdos amerikai üzletember személyes blogján a koronavírusnál sokkal súlyosabb világjárványok kialakulásának lehetőségére figyelmeztetett, és felszólította a világ kormányait, hogy több milliárd dollárral járuljanak hozzá a következő globális fertőzésre történő felkészüléshez. - írja a HVG.

Az üzletember szerint a koronavírus összes eddigi változatánál is halálosabb és súlyosabb járványhullámokra lehet számítani. A Covid-19-től is csak akkor szabadulhatunk szerinte, ha sikerül teljesen kiirtani, amiért az alapítványa újabb 150 millió dollárt adományoz a járványügyi felkészülést támogató CEPI-nek (Koalíció a Járványügyi Innovatív Felkészülésért), amit az üzletember és felesége, valamint az indiai kormány közösen alapított.

Olvasson tovább! Koronavírus: nem mindenki szabadul 7 nap után a karanténból egy magyar háziorvos szerint

A CEPI célja jelenleg az, hogy minél hamarabb, akár 100 nap alatt is kifejleszthető legyen egy vakcina, ha újabb járvány ütné fel a fejét.

Gates az alapítványa nevében már korábban is adományozott a járványügyi felkészülést támogató szervezetnek, sőt, a Covax-programot is segítette, hogy a szegényebb országok is vakcinához juthassanak.

A járványügyi innováció Gates szerint a már régóta jelen lévő HIV vírus elleni védőoltás, valamint a TBC és a malária elleni hatékonyabb vakcina kifejlesztésében is segíthet.

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához