Covid pozitív szülőkkel tényleg menjen iskolába a gyerek? Vakcinainfó - Az orvos válaszol

covidos tünetek, gyerek, iskola, koronavírus, vakcinainfó, orvos válaszol

Tisztelt Orvosok! Segítséget illetve tanácsot kérek, mert reggel óta le vagyok döbbenve és nem tudom, hogy merre induljak tovább.

Én péntek óta 3 oltással covidos tüneteket produkálok. (Mivel múlt héten az egyik kedves kollégám betegen dolgozott végig mellettem egy napot, amiről kiderült, hogy covid nem volt kétségem, hogy én is azt kaptam el) Hétfő reggel, hogy "hivatalossá tegyem", és hogy tesztet kérjek, felhívtam a háziorvost. Aki miután nemtetszését fejezte ki, hogy egyáltalán három oltással én mit akarok, közölte, hogy nekem nem kell tesztet csináltatni, nem is rendel el, nem is vesz nyilvántartásba, maradjak otthon 5 napig, ha rosszabbul vagyok szóljak. Hát ezen is nehezen tettem túl magam, de akkor is az a helyzet, hogy együtt élünk (igaz eléggé el vagyunk most szeparálva) a 9 éves oltatlan kislányommal. Kérdeztem, hogy neki akkor mi lesz a karanténnal? "Semmi, menjen iskolába"

Ez is érdekelheti!

Ezután a beszélgetés után természetesen vettünk gyorstesztet, ami nekem azonnal pozitív lett. Ma reggel teszteltük a gyereket is, negatív és úgy ment el iskolába. De azért csak nem hagyott nyugodni a lelkiismeret és felhívtuk a gyerekorvost is, neki már mondtuk, hogy a férjem is kezd berekedni (valószínű nem véletlen), hogy most mi legyen? És a legnagyobb ledöbbenésemre ő is elhajtott. A gyerek menjen nyugodtan iskolába, nem írja ki.

És most jön a kérdésem, mi tévő legyek?

Valószínű nekem sem tetszene, ha az osztályban ez fordított esetbe kiderülne, hogy covidos szülők (bár ugye hivatalosan nem vagyok az) gyereke iskolába jár. De mit csináljak? Ennyi napot én nem igazolhatok neki. Tényleg ez a protokoll, hogy ha már háromszor vagyok oltva akkor nekem nem "jár" az ingyenes teszt? Engedjem nyugodtan a gyereket a közösségbe? (Természetesen őt is féltem, hogy mi lesz vele is ha elkapja, de annyira még nem akarok előre rohanni.) Előre is köszönöm a segítséget!

Kedves kérdező - döbbenet! Sajnos nagyon sok háromszor oltott betegem kapta el a covidot, szinte mindenkinek pozitív már az általam végzett gyorstesztje is. Azt tudom tanácsolni, hogy hívja fel a helyi ÁNTSZ-t és mondja el problémáját. Ha önnek pozitív a tesztje a gyerek sem mehet iskolába. Hívja fel az iskolát is. Reméljük a három oltásával gyorsan gyógyul majd.

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol