Ezeket látta már?

Delta variáns: ezek az emberek vannak a legnagyobb veszélyben

delta variáns, koronavírus, covid-19, oltás

A koronavírus számlájára írható elhunytak száma világszinten megközelíti az 5 milliót.

A védőoltások egyértelműen megelőzik a delta variáns okozta betegség súlyos formáit, illetve a haláleseteket. A koronavírus delta variánsa az alacsonyan átoltott területeken fertőz leginkább világszerte - közölték Genfben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezetői.

A delta variáns sok országban üti fel a fejét, még olyanokban is, amelyekben országos szinten magas az átoltottság aránya, azonban valójában azokon a területeken terjed, ahol alacsony az átoltottság és korlátozottan vagy következetlenül tartják be a közegészségügyi és társasági intézkedéseket

- mutatott rá Maria van Kerkhove, az ENSZ egészségégügyi szakosított szervezetének járványügyi szakértője.

Negyedik hullám: ezért vannak veszélyben az oltatlan idősek. Kattintson tovább!

A védőoltások egyértelműen megelőzik a delta variáns okozta betegség súlyos formáit, illetve a haláleseteket - tette hozzá a WHO tudományos főtanácsadója.

Koronavírus: oltás nélkül 11-szer nagyobb a halálozási esély

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) szeptember 10-én arról számolt be, hogy a vakcinázatlan emberek 11-szer nagyobb eséllyel halnak meg a vírus miatt, tízszer valószínűbb, hogy kórházi kezelésre szorulnak tüneteik miatt, valamint 4,5-szer nagyobb a valószínűsége, hogy megfertőződnek.

Bruce Aylward, a WHO tanácsadója szerint a két adag védőoltásban részesültek emlékeztető oltása előtt világszerte a legsérülékeny embereket kellene ellátni két védőoltással, "amitől még nagyon messze vagyunk".

Ez is érdekelheti:

Rengeteg olyan emberéletet követel a koronavírus-járvány, akiknek nem kellene meghalniuk, amennyiben kiküszöbölnék a globális oltóanyag-egyenlőtlenségeket – írja a CNBC az Egészségügyi Világszervezetre (WHO) hivatkozva. A világon számos helyre nem jut elég vakcina, miközben több ország – köztük Magyarország – már a harmadik oltásra is lehetőséget biztosít.

Mintegy 56 olyan ország van jelenleg a világon, ahol a WHO által célként kitűzött 10 százalékos átoltottságot sem érték el szeptember végéig – közölték a szervezet tisztségviselői.

Forrás: MTI