Ezeket látta már?

Eltitkolhatom-e a nejem előtt, hogy beoltattam magam? Vakcinainfó - Az orvos válaszol

2021.11.30.
vakcinainfó, az orvos válaszol, koronavírus, covid, vakcina, oltás, mellékhatás

Tisztelt Orvosok! A feleségem nagyon oltásellenes már a kezdetek óta. Hogyan tudnám mindenki elől eltitkolni, ha oltott leszek?

A feleségem erősen oltásellenes már a kezdetek óta. Naponta néz ilyen videókat, cikkeket. Azt mondja, hogy ő tudja, hogy az oltottak terjesztik a betegséget, és egyéb hülyeségeket is elhisz. Olyan ez mint egy, szekta, félelmetes erővel győzködik egymást, és közben nem tudják, milyen károkat okoznak ezzel. Annyira állandó infóáramlást kapok tőle, hogy néha kicsit elbizonytalanított, de a hajtós munkám miatt egyébként is keveset foglalkoztam az egész COVID-19 üggyel - eddig.

Többször is jeleztem neki, hogy szeretnék oltatni. Ilyenkor mindig veszekszik velem, és azt mondja, hogy akkor elköltözik a gyerekkel - mindannyiunk közös érdekében. Szerinte ő az én egészségemmel is törődik, amikor azt mondja hogy ne adassam be magamnak, továbbá a gyereket és őt is megfertőzöm az oltás után jelentkező betegséggel. Tudom hogy jót akar, de tudom hogy nincs igaza. Szeretem őt annak ellenére, hogy tudom hogy ez érzelmi zsarolás.

Múlt hét pénteken a gyerekünk osztálytársa covidos lett, aki ráadásul az egyik legjobb barátnője, és vele szemben ül az iskolapadban. Így az egész osztály karanténban van. Csakhogy a gyerekemen hétfőn jöttek ki tünetek: 1 nap láz, izzadás, utána napokig gyengeség, némi hurutos köhögés, orrfolyás. Csütörtökön mi is elkaptuk ugyanezt a feleségemmel, 40-es házaspár vagyunk. Csináltunk teszteket: a gyereknek hétfőn és szerdán nyál, feleségemnek csütörtökön nyál, magamnak vasárnap orrba dugós - mind negatív.

Köhögés: oka, típusai, kóros tünetei és kezelése - olvasson tovább!

Nálunk a hivatalos teszt szóba sem jöhet a feleségem téves teóriái miatt. Még most is tartanak nekem és feleségemnek a tünetek: erős izzadás éjjel, hőemelkedés (max 37,8 C), nekem hajnalban hidegrázás - bár nekem mindig van láz esetén máskor is. Van még némi köhögés, gyengeség. Első nap nekem volt hasmenés éjjel, és 2 alkalommal hajnalban pirosas, duzzadt, érzékeny szem, bár ez a kialvatlanság miatt is lehet talán. Sehová nem mentünk természetesen ez idő alatt. Ahogy hallok, olvasok a 4. hullámról, olyan pánikrohamaim vannak mint még soha. Alig alszom, tisztára kész vagyok.

Végül úgy döntöttem, hogy titokban mégis beadatom magamnak az oltást, ha vége ezeknek a tüneteknek.

Dilemmáim:

  1. Lehet-e mégis COVID nálunk?
  2. Ha mégis COVID van nálunk jelenleg, akkor az után mikor kérjem az oltást?
  3. Hogyan tudnám mindenki elől eltitkolni, ha oltott leszek? 

Ha esetleg lennének oltási reakciók, vagy mellékhatások, nagyon egyedül érezném magam. Egyébként is elég pánikolós vagyok. A feleségem biztosan elköltözne a gyerekkel, ha kiderülne hogy oltottam. Mit tudnak ez esetben javasolni?

Tudnak esetleg ajánlani valamit a feleségem dolgaira? Hogyan tudnám őt segíteni abban, hogy ne merüljön le az összeesküvés elméletek mélyére úgy, hogy erre abszolút nem nyitott? Sajnos a gyereket is magával tudja húzni ezekbe. Már ott tart, hogy szerinte ki fogják kapcsolni az áramot, gázt, nem lesz elég élelmiszer, elkezdett halmozni, stb. Erről is nézi a sok facebook videót, cikkeket.

Üdvözletem!

  1. Simán. ha PCR nem járható, érdemes ismételni az Ag tesztet. 
  2. Körülbelül 2-3 hónap múlva.
  3. Egyszerűen nem mondja el. Nem lesz a homlokára tetoválva. De miért kellene titkolni?

Összességében felesége viselkedése teljességgel irracionális, mondhatnánk ostoba. A többi nyílván vérmérséklet kérdése is, én pl biztosan nem engednék egy ilyen érzelmi zsarolásnak. Ha jól érzem, Ön konfliktus kerülő típus. Viszont vannak az életben olyan helyzetek, mikor tetszik nem tetszik, mégis bele kell állni. Szerintem ez az a pont, ahol kénytelen lesz meghúzni a határait. Feleségének nincsen joga beleszólni az Ön egészségével kapcsolatos döntésekbe. Álljon a sarkára!

Érdemes lenne pszichologus segítségét igénybe venni, sokat segíthet, már a pánikrohamok okán is.

Sok erőt kívánok!

+ 1 tipp: Ez egy nagyon jó videó, még tavaly készült. Duda Ernő közérthető előadása kitekintővel a többi fertöző betegségre, hogy hogyan müködik a tudomány, az immunológia. Rendkívül érthető laikusoknak is. Ha ezt a felesége hajlandó végignézni, akkor elindult a kályhától.

Figyelem! az itt megjelenő információk csak tájékoztató jellegűek és nem helyettesítik a szakszerű orvosi vizsgálatot! A panaszaival minden esetben forduljon kezelőorvosához!

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol