Hogyan beszéljek a gyermekemmel a koronavírusról?

shutterstock 760999171

A gyerekek is sokat hallanak a koronavírusról, a betegségről szóló hírek uralják a médiát és a közösségi médiát. Érdemes beszélgetni velük a témáról. Íme néhány tipp az UNICEF-től, hogy miként tegyük.

1. Hallgassuk meg őket. Valóban szeretne a gyermek erről a témáról beszélni? Teremtsünk olyan légkört, amelyben nyugodtan felteheti a kérdéseit és hagyjuk meg neki a kezdeményezést.

2. Ragaszkodjunk a tényekhez. Fontos, hogy legyünk őszinték a gyermekekhez. Magyarországon jelen pillanatban nem tudunk koronavírus okozta megbetegedésről.

3. Beszéljünk a lehetőségekről. Fontos, hogy elmondjuk a gyerekeknek, hogy mit tehetnek ők a fertőzés ellen, például takarják el a szájukat köhögés és tüsszentés esetén, valamint gyakran mossanak kezet meleg vízzel és szappannal.

4. Legyünk tudatosak. A gyerekek fogékonyak átvenni a felnőttek véleményét, reakcióit, így fontos, hogy mindig maradjunk nyugodtak és higgadtak, valamint kövessük a híreket, a megfelelő helyről informálódjunk az eseményekkel kapcsolatban.

5. Kövessük a tanácsokat. Figyeljünk a hatóságok útmutatásaira, amit a járvány kapcsán adnak!

Olvasson tovább! Ezek a koronavírus tünetei!

Az UNICEF Magyarország honlapját a koronavírussal kapcsolatban itt találja: https://unicef.hu/koronavirus/

Forrás: EgészségKalauz